Το στερνό αντίο της Λέστερ (Photos)

Το στερνό αντίο της Λέστερ (Photos)

Σύσσωμη η ομάδα της Λέστερ ενώθηκε σήμερα με την οικογένεια του Βιχάι Σριβανταναπράμπα στο King Power για να αποδώσουν φόρο τιμής στον ιδιοκτήτη του συλλόγου που χάθηκε το περασμένο Σάββατο μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου έξω από το γήπεδο των «αλεπούδων».

Ο Σριβανταναπράμπα ήταν ένας εκ των πέντε επιβαινόντων που έχασαν τη ζωή τους, βυθίζοντας στην θλίψη όλη την «οικογένεια» των πρώην πρωταθλητών Αγγλίας. Οι Κάσπερ Σμάιχελ και Τζέιμι Βάρντι, μέλη της ομάδας που πανηγύρισε τον τίτλο της Premier League το 2016, στάθηκαν δίπλα στον αντιπρόεδρο Αϊγιαβάτ Σριβανταναπράμπα, γιο του Βιχάι, ενώ η υπόλοιπη ομάδα παρατηρούσε τα εκατοντάδες αφιερώματα και μηνύματα του κόσμου έξω από το γήπεδο.

Ο Βιχάι Σριβανταναπράμπα «έσβησε» το χρέος των 103 εκ. λιρών της Λέστερ όταν ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου το 2010, ήταν άκρως αγαπητός μέσα στ΄ αποδυτήρια, αποζημιώνοντας τους πρωταγωνιστές του 2016 προσφέροντάς τους σπορ αυτοκίνητα και πανάκριβες πληρωμένες διακοπές.

Ο 60χρονος, επίσης, διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις και με τους οπαδούς, δίδοντάς τους δωρεάν πούλμαν για τις μετακινήσεις τους στα εκτός έδρας ματς της Λέστερ, όπως επίσης και δωρεάν κατανάλωση μπύρας στα εντός έδρας. ενώ η υποστήριξή του προς την ευρύτερη κοινότητα περιελάμβανε δύο ξεχωριστές δόσεις ύψους 1 εκ. λιρών προς το Leicester Royal Infirmary.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το Twitter «πήραν φωτιά» από τα μηνύματα συμπαράστασης προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Ταϊλανδού δισεκατομμυριούχου, ενώ οι παίκτες είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για εκείνον.

Ο Κάσπερ Σμάιχελ ήταν συγκλονισμένος το βράδυ της Κυριακής ήταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του ιδιοκτήτη της ομάδας. Αμέσως έσπευσε να τον αποχαιρετήσει κάνοντας λόγο «για άνθρωπο που άλλαξε το ποδόσφαιρο» και «έδωσε ελπίδα σε όλους ότι το αδύνατο είναι δυνατό.»

Ανάλογη ήταν και η θέση του Τζέιμι Βάρντι, του ποδοσφαιριστή που πέτυχε 24 γκολ στη μεγαλειώδη πορεία της Λέστερ προς τον τίτλο της Premier League πριν από δύο χρόνια. Ο Άγγλος διεθνής επιθετικός έγραψε στο Instagram: «Δυσκολεύομαι να βρω τις κατάλληλες λέξεις… για μένα είσαι ένας θρύλος, ένας υπέροχος άνθρωπος με τη μεγαλύτερη καρδιά, η ψυχή του συλλόγου της Λέστερ. Σε ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα, για την οικογένειά μου, για την Λέστερ. Ειλικρινά θα μου λείψεις… αναπαύσου εν ειρήνη.»

Ο αρχηγός των «αλεπούδων», Γουέ Μόργκαν, έκανε το ακόλουθο σχόλιο στο Twitter: «Ειλικρινά νοιώθω συντετριμμένος και σοκαρισμένος μετά τα άσχημα νέα για τον πρόεδρό μας. Ενός ανθρώπου που αγαπήθηκε και λατρεύτηκε από όλους στην Λέστερ και κάποιου που προσωπικά έτρεφα απεριόριστο σεβασμό.»

Ο δεξιός μπακ της αγγλικής ομάδας, Ντάνι Σίμπσον, σχολίασε στο ίδιο μέσο: «Σε ευχαριστώ για όσα έκανες για μένα, τους παίκτες, τους οπαδούς, το σύλλογο και για όλη την πόλη. Κατάφερες να πείσεις τους πάντες ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Είμαι σοκαρισμένος και δεν μπορώ να πιστέψω ακόμη αυτό που συνέβη, αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κάνουμε ακόμη πιο δυνατό το σύλλογο.»

Από την πλευρά του ο μέσος της Λέστερ, Βιλφρίντ Εντιντί ευχαρίστησε τον Σριβανταναπράμπα που πήγε να τον δει στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Νιγηρία. Έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: «Ησουν μακράν ο πιο ευγενικός και υποστηρικτικός. Σε ευχαριστούμε για όσα έκανες για το σύλλογο, γιατί πάντα μας ενθάρρυνες και που έκανες τόσο μακρύ ταξίδι για να με δεις στο Μουντιάλ της Ρωσίας.»

Ο νυν άσος της Τσέλσι και πρώην μέσος της Λέστερ, Ενγκολο Καντέ, μέλος της ομάδας που κατέκτησε τον τίτλο το 2016, έσπευσε να αποχαιρετήσει τον 60χρονο: «Οι προσευχές μας και οι σκέψεις μας είναι στην οικογένειά σου και στην οικογένεια της Λέστερ, σε τόσο δύσκολες στιγμές.» 








Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter