Το σχέδιο για τα τελωνεία μετά το Brexit έχει έτοιμο η Μέι

Το σχέδιο για τα τελωνεία μετά το Brexit έχει έτοιμο η Μέι

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει καθορίσει τους όρους για το σχέδιο που αφορά τα τελωνεία και το οποίο θα δίνει στη Βρετανία την ελευθερία να επιβάλει τους δικούς της δασμούς στα προϊόντα που εισάγονται στη χώρα μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μετέδωσε σήμερα το BBC.

Στο πλαίσιο της νέας τελωνειακής ρύθμισης, η Βρετανία θα χρησιμοποιεί τεχνολογία για να καθορίζει εκ των προτέρων εάν τα προϊόντα που εισέρχονται στη χώρα εν τέλει θα καταλήξουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ή την ΕΕ, και κατά συνέπεια ποιοι δασμοί θα πρέπει να πληρωθούν, ανέφερε το βρετανικό δίκτυο.

Το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει τι είδους εμπορική σχέση θα έχουν μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ τον Μάρτιο.

Η Μέι, που δέχεται αυξανόμενες πιέσεις για να ξεπεράσει τις βαθιές διαφωνίες εντός του υπουργικού συμβουλίου για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ, αναμένεται να συναντήσει τους κορυφαίους υπουργούς της την Παρασκευή.

Η έκβαση της συνάντησης αυτής θεωρείται κρίσιμης σημασίας για να προχωρήσουν τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, με τους αξιωματούχους της ΕΕ να παραπονιούνται ότι οι συνομιλίες έχουν καθυστερήσει διότι δεν γνωρίζουν επαρκώς τι ακριβώς θέλει η Βρετανία από τη μελλοντική τους σχέση.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter