Το σχέδιο της Αιγύπτου για τη Διώρυγα του Σουέζ

Το σχέδιο της Αιγύπτου για τη Διώρυγα του Σουέζ

Το σχέδιο της βυθοκόρησης ξεκίνησαν το Σάββατο (15/5) και πραγματοποιείται στην νότια είσοδο της διώρυγας ενώ υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 10 μέτρα. Παράλληλα, θα γίνει περαιτέρω διάνοιξη ύψους 40 μέτρα. Οι εργασίες θα διαρκέσουν δύο χρόνια.

Η Αιγυπτιακή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποφύγει περαιτέρω καθυστερήσεις στη παγκόσμια ναυσιπλοΐα μετά το φιάσκο που προκλήθηκε από την εξαήμερη προσκόλληση του Ever Given, πριν μερικές εβδομάδες.
Το σχέδιο ακόμη περιλαμβάνει μία επέκταση 10 χιλιομέτρων του δεύτερου θαλάσσιου διαδρόμου που άνοιξε το 2015. Μετά το πέρα των εργασιών οι δύο λωρίδες θα αντιστοιχούν σε 82 χιλιόμετρα και θα επιτρέψουν την ναυσιπλοΐα σε επιπλέον πλοία.

The Suez Canal Authority said in a statement that two dredgers (the 10th of Ramadan Dredger and Mashhur dredgers) have been used in the expansion works at 122 kilometers of the Suez Canal.

Η διώρυγα του Σουέζ είναι ένα από τα παγκόσμια σημεία ασφυξίας για την παγκόσμια ναυσιπλοΐα και κάθε χρόνο το 10% του παγκόσμιου εμπορίου περνάει από εκεί, δηλαδή 19.000 πλοία τον χρόνο. Παράλληλα, αποτελεί κορυφαία πηγή ξένου συναλλάγματος για την Αίγυπτο.

Στις 23 Μαρτίου το πλοίο Ever-Given, με σημαία Παναμά, κόλλησε στο 151ο χιλιόμετρο της διώρυγας εμποδίζοντας τη πλεύση των πλοίων και από τις δύο κατευθύνσεις για έξι μέρες. Έπειτα από τον απεγκλωβισμό του το πλοίο μεταφέρθηκε σε αιγυπτιακό λιμάνι για τεχνική εξέταση, ανάκριση του πληρώματος και ανάλυση του μαύρου κουτιού. Εντωμεταξύ, οι αρχές της διώρυγας του Σουέζ και οι πλοιοκτήτες βρίσκονται εν μέσω διαπραγματεύσεων για αποζημίωση εξαιτίας του ατυχήματος.

Πηγές: Egypt Today, Business Insider

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter