Το σχέδιο της κυβέρνησης για «ανοιχτά Χριστούγεννα» με μοναδικό όπλο τα self test και την Όμικρον να καραδοκεί

Το σχέδιο της κυβέρνησης για «ανοιχτά Χριστούγεννα» με μοναδικό όπλο τα self test και την Όμικρον να καραδοκεί

Με ανεβασμένα ρολά στα καταστήματα, ανοικτά σχολεία και μοναδικό όπλο τα self test και την ελπίδα πως οι εμβολιασμοί θα αυξηθούν πορεύεται η κυβέρνηση με την εορταστική περίοδο να βρίσκεται σε εξέλιξη. Προς τα παρόν δε φαίνεται πως νέα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι, την ίδια ώρα ωστόσο, οι επιδημιολογικοί δείκτες δε δείχνουν σημάδια υποχώρησης με τους διασωληνωμένους να ξεπερνούν τους 700 και τους θανάτους να παραμένουν σταθερά υψηλοί.

Τα πρώτα στοιχεία από την μετάλλαξη Όμικρον που έχει φτάσει και στη χώρα μας δείχνουν πως είναι ιδιαίτερα μεταδοτική αν και με ηπιότερα συμπτώματα, ωστόσο αναμένεται να επιβαρύνει κι άλλο το ήδη πιεσμένο ΕΣΥ, την ώρα μάλιστα που η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και ειδικότερα στις ΜΕΘ πυροδότησε χθες  πρωτοφανή πολιτική σύγκρουση σχετικά με τις VIP ΜΕΘ.

Το σχέδιο της Κυβέρνησης λοιπόν, για «ανοιχτά Χριστούγεννα» έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους ειδικούς που φοβούνται πως μετά την περίοδο των εορτών θα υπάρξει νέα αύξηση κρουσμάτων και συνεπώς περαιτέρω πίεση στο ΕΣΥ, λόγω και της μαζικής εξόδου των εκδρομέων σε χειμερινά θέρετρα και δη σε νομούς με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Προβληματισμός επικρατεί και για τις Θείες Λειτουργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπου η προσέλευση στις εκκλησίες αναμένεται να αυξηθεί τις ημέρες των εορτών. Αν και οι λειτουργίες θα γίνονται μόνο με την παρουσία εμβολιασμένων και όσων θα έχουν προσκομίσει αρνητικό rapid test, δε φαίνονται όλοι το ίδιο πρόθυμοι να τηρήσουν τα μέρα.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter