Το σχόλιο του γερμανού δημοσιογράφου για την έκφραση Μητσοτάκη όταν ακούει για τα παράνομα pushbacks

Το σχόλιο του γερμανού δημοσιογράφου για την έκφραση Μητσοτάκη όταν ακούει για τα παράνομα pushbacks
Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Τρίτη 5 Ιουλίου 2022. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στο Ευρωκοινοβούλιο έφτασε η έρευνα – φωτιά που διεξήγαγαν οι εταίροι της ερευνητικής ΜΚΟ Lighthouse Reports σχετικά με τα παράνομα pushbacks των μεταναστών από τις ελληνικές αρχές που δημοσιεύθηκε προ ημερών και αφήνει έκθετη την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις απάνθρωπες πρακτικές που χρησιμοποιεί στο μεταναστευτικό.

Ο γερμανός δημοσιογράφος του Der Spiegel, Steffen Lüdke με μια φωτογραφία του Έλληνα πρωθυπουργού και με μια λεζάντα σχολιάζει στο λογαριασμό του στο twitter την έκφραση του Κυριάκου Μητσοτάκη μόλις ρωτήθηκε σχετικά με τα pushbacks.

«Το πρόσωπο του Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όταν ήρθε αντιμέτωπος με την έρευνά μας που έδειξε ότι η Ελλάδα αναγκάζει τους μετανάστες να απωθήσουν παράνομα άλλους μετανάστες στα ελληνικά σύνορα» γράφει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

 

Υπενθυμίζεται ότι στην οχτάμηνη έρευνα που διεξήγαγαν οι εταίροι της ερευνητικής ΜΚΟ Lighthouse Reports (Le Monde, The Guardian, Der Spiegel, ARD1) προέκυψε ότι η ελληνική αστυνομία χρησιμοποιούσε μετανάστες -που συλλάμβανε στην προσπάθειά τους να περάσουν τον ποταμό- ως «επαναπροωθητές» άλλων μεταναστών, κάνοντας δηλαδή για λογαριασμό τους τη βρώμικη δουλειά. Στις μαρτυρίες τους, αποκαλούν τους εαυτούς τους «σκλάβους», αφού, όντας κρατούμενοι, έβγαιναν από τα κελιά τους και αναγκάζονταν να «δουλεύουν» δυο με τρεις ώρες τη μέρα. Η πρακτική αυτή ήταν κοινό μυστικό στην τοπική κοινωνία, αναφέρεται στα ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκαν στα Μέσα.

Διαβάστε επίσης

Αποκάλυψη-σοκ: «Σκλάβοι» μετανάστες αναγκάζονται από την ελληνική αστυνομία να κάνουν pushback στον Έβρο

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter