Το συγκινητικό μήνυμα συμπαράστασης πυρόπληκτων από το Μάτι στην Καλιφόρνια

Το συγκινητικό μήνυμα συμπαράστασης πυρόπληκτων από το Μάτι στην Καλιφόρνια

Οι κάτοικοι στο Μάτι μπορούν να καταλάβουν καλύτερα από όλους τους πυρόπληκτους της Καλιφόρνιας. Για το λόγο αυτό έστειλαν το δικό τους μήνυμα ελπίδας και συμπαράστασης.

Νέοι άνθρωποι από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά που έζησαν την κόλαση της φωτιάς τον περασμένο Ιούλιο με φωτογραφίες μέσα από τα καμένα και λεζάντα «Σε νιώθω Καλιφόρνια!» έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με ένα συγκινητικό κείμενο:

«Σε νιώθω Καλιφόρνια! Έχω νιώσει και εγώ πως είναι να σβήνονται τα μέρη που έχεις τις πιο όμορφες αναμνήσεις σου. Έχω νιώσει πως είναι να κοιτάς γύρω σου και να μην καταλαβαίνεις που βρίσκεσαι. Έχω νιώσει πως είναι να αναρωτιέσαι συνέχεια γιατί; Και τώρα; Και τώρα, πως θα γίνουν πάλι από την αρχή; Έχω νιώσει πώς είναι να χάνεις τα πάντα!»

«Κάνε κουράγιο όμως Καλιφόρνια γιατί σε όλα αυτά που θα νιώσεις, την απογοήτευση, τη στεναχώρια, την πίκρα και τον θυμό, θα βρεις ένα παραθυράκι που δεν γνώριζες ότι υπήρχε, και αυτό θα σε κρατήσει όρθια. Θα δεις ότι δεν είσαι μόνη. Θα είστε πολλοί και θα έχετε ο ένας δίπλα του τον άλλον. Θα τα καταφέρετε. Θα σηκωθείτε, Καλιφόρνια, και θα αποκτήσετε ξανά τον Παράδεισο σας! Σε νιώθω Καλιφόρνια!» 

Στην πρώτη από τις φωτογραφίες είναι η Κάλι, Ελληνοαμερικανίδα από την Καλιφόρνια και το Μάτι. Στις υπόλοιπες τρεις φωτογραφίες εμφανίζονται νέα παιδιά από το Κόκκινο Λιμανάκι και τον Νέο Βουτζά.    Η Κάλι συνόδευσε τις φωτογραφίες με ένα σύντομο μήνυμα συμπαράστασης:

Τουλάχιστον 76 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα στην πολιτεία των ΗΠΑ, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί γεωμετρικά μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς αγνοούνται περισσότεροι από 1.276 άνθρωποι. 

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, έκανε retweet το μήνυμα γράφοντας: «Ευχαριστούμε, Μάτι».

_x000D_
_x000D_

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter