Το Συμβούλιο της IAAF εζετάζει εκ νέου το θέμα του υπερανδρογονισμού

Το Συμβούλιο της IAAF εζετάζει εκ νέου το θέμα του υπερανδρογονισμού

Τον Ιούλιο του 2015, το διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο (CAS) ζήτησε από την IAAF να παράσχει περαιτέρω στοιχεία σχετικά με το βαθμό πλεονεκτήματος στις αγωνιστικές επιδόσεις των αθλητριών με υπερανδρογονισμό, σε σχέση με αυτές που έχουν φυσιολογικά επίπεδα τεστοστερόνης.

Με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, το Συμβούλιο της IAAF ενέκρινε αίτημα για αναθεώρηση του κανονισμού αγώνων. Μετά από κάποια περαιτέρω επεξεργασία, οι κανονισμοί θα κοινοποιηθούν στο CAS προτού δοθούν στη δημοσιότητα. Αναμένεται ότι οι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου 2018.

«Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα θέματα που έχουν τεθεί στο Συμβούλιο και το συζητάμε», δήλωσε ο πρόεδρος του IAAF, Σεμπάστιαν Κόε. «Δεν πρόκειται για εξαπάτηση. Καμία αθλήτρια που πάσχει από υπερανδρογονισμό δεν έχει εξαπατήσει. Πρόκειται για την ευθύνη μας ως αθλητική ομοσπονδία για να εξασφαλίσουμε ίσους όρους ανταγωνισμού. Εναπόκειται σε εμάς να αποφασίσουμε τους κανόνες, να θέσουμε τους όρους για τους αγώνες».

Και πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της IAAF: «Επιλέγουμε να έχουμε δύο κατηγορίες στις αγωνιστικές μας εκδηλώσεις. Αγώνες ανδρών και αγώνες γυναικών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε σαφείς σχετικά με τα κριτήρια ανταγωνισμού στις δύο αυτές κατηγορίες. Πάντα είχαμε την άποψη ότι η τεστοστερόνη, είτε φυσικά παράγεται είτε τεχνητά εισάγεται στο σώμα, παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα απόδοσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter