Το σύνδρομο της μύγας κατέκλυσε τον Αντώνη Σαμαρά

Το σύνδρομο της μύγας κατέκλυσε τον Αντώνη Σαμαρά

Τάσεις αυτοενοχοποίησης επιδεικνύει επανειλημμένα ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Όπως και πολλοί ακόμα εμπλεκόμενοι του Novartis – Gate, αντί να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις στην κοινωνία από το βήμα της Βουλής για όσα έχουν καταθέσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες εναντίον τους, στοχοποιούν το Documento χωρίς καν να το έχουν διαβάσει!

«Η σκευωρία βγάζει μάτι» έκρινε ο κ. Σαμαράς και περιέγραψε εύγλωττα το ευφάνταστο σενάριο κατά του Documento: «Ανήγγειλαν τη δήθεν εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού 11 μήνες πριν υπάρξει οποιαδήποτε μαρτυρία εναντίον μου ή εναντίον του κ. Πικραμένου». «Ερώτημα: Πού το ήξεραν Τσίπρας και Βαξεβάνης; Είχαν κληρονομικό χάρισμα, είχαν μαντικές ιδιότητες, πήγαν σε χαρτορίχτρες;», ήταν τα εμπνευσμένα ερωτήματά του. Όμως, ο πρώην πρωθυπουργός το πήγε και ένα βήμα παραπέρα, αφού είχε και την απάντηση. «Θα σας πω εγώ που το ήξεραν… το έστησαν!» είπε και συμπλήρωσε με νόημα: «Πρώτα έφτιαξαν το σενάριο, μετά το διαφήμισαν και στο τέλος μπήκαν και οι ηθοποιοί. Δεν ψάξατε για τους ενόχους, τους επιλέξατε πολύ νωρίτερα εσείς οι ίδιοι».

Το πρόβλημα για τον κ. Σαμαρά είναι πως το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται αφορά το περιεχόμενο ενός εταιρικού βίντεο της Novartis, στο οποίο ο Κ. Φρουζής αποκαλεί συνεργάσιμο τον τότε πρωθυπουργό και συγκεκριμένα τον Π. Πικραμμένο. Επειδή τη συγκεκριμένη ανυπόστατη σύνδεση την έχει επαναλάβει τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Καραγκούνης, εκφράζουμε τη συμπάθειά μας αν το σύνδρομο της μύγας τον έχει κατακλύσει το τελευταίο διάστημα και τον προτρέπουμε να διαβάζει τουλάχιστον αυτό που επικαλείται.

Με αμείωτη εμφυλιοπολεμική ρητορική και ακροδεξιές αποστροφές, ο κ. Σαμαράς προτίμησε τον τακτικισμό της ατάκας από τις απαντήσεις ουσίας. Χαρακτήρισε το σκάνδαλο Novartis ως τη μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους, τονίζοντας παράλληλα πως πρόκειται για μία χυδαία και άθλια μεθόδευση. Παρουσιάστηκε δε ως θεματοφύλακας του δημοκρατικού πολιτεύματος, προειδοποιώντας πως όταν αποδειχτεί τόσο η αθωότητά του όσο και των υπόλοιπων αναφερόμενων στη δικογραφία, τότε ενδέχεται να επέλθει το τέλος της αστικής δημοκρατίας, αφού κάθε κυβέρνηση μπορεί να επιστρατεύει προστατευόμενους μάρτυρες για να διώκει τους πολιτικούς της αντιπάλους. «Τότε δεν θα έχουμε πολιτική αντιπαράθεση αλλά γενικευμένο λασποπόλεμο» είπε. Μάλιστα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς την εθνική αντιπροσωπεία ότι στο μέλλον κανένας δεν θα αγγίξει τη διαφθορά γιατί θα βρει τον μπελά του.

Επαίνεσε τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε υποστηρίξει πως η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου μείωσε κατακόρυφα τη φαρμακευτική δαπάνη. «Και μας κατηγορούν ποιοι, αυτοί που όταν κάναμε περικοπές καταψήφιζαν» παρατήρησε. Αφηγήθηκε, επίσης, πως κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ο Κ. Φρουζής τον επέκρινε δημοσίως, αποκαλώντας την πολιτική της κυβέρνησής του «ανάλγητη». «Εσείς συναντιόσασταν με φαρμακοβιομήχανους, τα πήρατε τότε; Ήρθαν τροχήλατες βαλίτσες και σ’ εσάς;» ρώτησε στρεφόμενους στους βουλευτές της πλειοψηφίας, προσθέτοντας: «Γιατί εμείς τους κυνηγούσαμε και εσείς καθόσασταν σε διπλανές καρέκλες…». Ανέφερε, επίσης, ότι ουδέποτε έχει συναντηθεί ιδιωτικά με τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis, παραδέχτηκε όμως ότι τον έχει δει δυο φορές θεσμικά ως πρόεδρο του ΣΦΕΕ. «Τη μία εκ των δύο, σε εκδήλωση του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου, παρουσία της Μέρκελ» είπε.

Δεν μήνυσε το FBI γιατί δεν είπε λέξη γι’ αυτόν

Το ενδεχόμενο να μήνυε ακόμα και το FBI δεν απέκλεισε ο πρώην πρωθυπουργός, αν είχε αναφέρει το όνομά του στα έγγραφα που προώθησε στις ελληνικές αρχές. «Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναρωτήθηκε γιατί δεν έκανε μήνυση και στο FBI. Μα, γιατί το FBI δεν είπε λέξη για μένα» είπε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter