Το συνέδριο των «ανοιχτών θυρών» έκλεισε τις πόρτες ακόμη και στα μέλη της ΝΔ!

Το συνέδριο των «ανοιχτών θυρών» έκλεισε τις πόρτες ακόμη και στα μέλη της ΝΔ!

Όχι μόνο στους πολίτες γενικότερα, αλλά ακόμη και στα απλά μέλη του κόμματος, δεν μπόρεσε τελικά να ανοίξει η ΝΔ τις πόρτες της μέσα από τις προσυνεδριακές της διαδικασίες.

Έξω από τον παλιό κινηματογράφο Απολλώνιο, στη «σφηκοφωλιά της αριστεράς» τη Νίκαια, όπου πραγματοποιείται το 1ο προσυνέδριο της ΝΔ, πολλά μέλη του κόμματος διαμαρτύρονταν ότι έμαθαν «τελευταία στιγμή και από γνωστούς για την εκδήλωση». 

«Τι τα δίνω τα 30 ευρώ συνδρομή; Ένα τηλέφωνο δεν μπορούσαν να πάρουν; Όποιος δεν έχει fascebook δηλαδή αποκλείεται;» , διαμαρτύρονταν εντόνως ένας Νεοδημοκράτης. Κι έψαχνε να βρει  με ποιόν τρόπο δόθηκαν οι προσκλήσεις…

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα, πληθώρα βουλευτών και ένα κοινό κατά βάση κομματικών στελεχών από το Λεκανοπέδιο, με την παρουσία όμως των νέων να υστερεί .

Kι ενώ η εκδήλωση βρίσκεται σε εξέλιξη , στελέχη του κόμματος , με τις παρεμβάσεις τους υπό τύπο ερωτήσεων, ζήτησαν να αναδειχθεί το θετικό πρόσημο της ΝΔ στον όρο εργαζόμενος, ενώ ο Πρόεδρος της ΝΔ , Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη σειρά των καθισμάτων του προσυνεδρίου, επέμεινε στην ανάγκη να στηριχθούν οι επιχειρήσεις με φορολογικά κίνητρα και τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου , Κ. Χατζηδάκης, που μαζί με τον γραμματέα προγράμματος, Γ. Στεργίου, βρίσκονται στο πάνελ για το συντονισμό των θεματικών ενοτήτων, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «κυβέρνηση ελεημοσύνης» υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το κεφάλαιο των επενδύσεων και ότι αρκείται στην επιδοματική πολιτική. Ο κ.Χατζηδάκης, υποστήριξε εξάλλου ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό καθότι γνωρίζει πως δεν έχει την θετική τους ψήφο.

Ο κ.Στεργίου, με την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου παρουσίασε τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου της ΝΔ , για την πρώτη θεματική ενότητα, με θέμα την αγορά εργασίας και την ανεργία.

Από τα στοιχεία που παρουσίασε ενδιαφέρον έχει ότι μεγαλύτερη συμμετοχή έδειξαν οι άνδρες , με ποσοστό 77%, ενώ η συμμετοχή των γυναικών περιορίστηκε στο 23 %.

Το επόμενο προσυνέδριο της ΝΔ είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 21 Οκτωβρίου, με θεματική ενότητα τους νέους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter