Το συντομότερο δυνατό η απόφαση για τη χορήγηση ή μη άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα

Το συντομότερο δυνατό η απόφαση για τη χορήγηση ή μη άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα

Την ώρα που ο Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλεύεται στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε στην υγεία του η απεργία πείνας, το αρμόδιο να αποφασίσει για την χορήγηση ή όχι της άδειας του από τη φυλακή δικαστικό συμβούλιο αναμένεται μετά τη σημερινή συνεδρίαση του να εκδώσει το σχετικό βούλευμα το συντομότερο δυνατό.

Κατά την συνεδρίαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου δεν παρέστη ούτε η συνήγορος του, Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία ωστόσο υπέβαλλε αναλυτικό υπόμνημα με το οποίο αντικρούει το σκεπτικό του εισαγγελικού βέτο στην άδεια που όπως κάθε κρατούμενος δικαιούται να λάβει και ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Πόσο μάλλον που στο παρελθόν έχει λάβει έξι τακτικές άδειες κατά την διάρκεια των οποίων τήρησε απαρέγκλιτα τους αυστηρούς περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν.

Επιδεινώνεται η υγεία του

Στο μεταξύ βέβαια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται καθώς ο απεργός πείνας λαμβάνει μόνο νερό ενώ κατηγορηματικά έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να του χορηγηθεί ορός.

Οι δε οικείοι του καταγγέλλουν ότι οι συνθήκες κράτησης του είναι απαράδεκτες καθώς ο αυστηρά φρουρούμενος ΄Δημ.Κουφοντίνας, κρατείται σε χώρο του υπογείου του νοσοκομείου που βρίσκεται δίπλα στο νεκροτομείο.

Αλληλέγγυοι που όλες αυτές τις ημέρες στηρίζουν τον αγώνα του με διαρκή παρουσία κι έξω από το νοσοκομείο όπου κρατείται ζητούν να του χορηγηθεί άμεσα η άδεια και να καταργηθεί το εισαγγελικό βέτο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter