Το «Τάλγκο» του Βασίλη Αλεξάκη ζωντανεύει στη σκηνή

Το «Τάλγκο» του Βασίλη Αλεξάκη ζωντανεύει στη σκηνή

«Κι όταν θα πάψω να είμαι ερωτευμένη μαζί σου, Γρηγόρη, να ξέρεις ότι θα σευγνωμονώ που μου έκανες αυτό το δώρο.

Μανέβασες στα ίδια μου τα μάτια, μέκανες να αισθάνομαι μοναδική. Όταν γεράσω και με ρωτήσουν τι σημαντικό συνέβη στη ζωή μου, αυτό θα έχω να λέω: “Μου έκαναν δώρο, κάποτε, λίγη παρισινή βροχή”».

Η Ελένη και ο Γρηγόρης. Μια ερωτική ιστορία. Θα ζήσουν τον… ξαφνικό έρωτά τους σε τρεις πόλεις: Αθήνα, Παρίσι, Βαρκελώνη. Κι ένα τρένο, το Τάλγκο, που μπορεί να τους φέρει κοντά… ή να τους απομακρύνει για πάντα. Άραγε, υπάρχει το «για πάντα»;

Η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Βασίλη Αλεξάκη, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1982, μεταφέρεται επί σκηνής, 38 χρόνια μετά. Είναι το πρώτο του βιβλίο γραμμένο απ’ ευθείας στα ελληνικά. Ένα χρόνο αργότερα, δημοσιεύθηκε και στα γαλλικά, μεταφρασμένο από το συγγραφέα. Βραβεύθηκε από τη Γαλλική Ακαδημία κι έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τις 200.000 αντίτυπα.

Ο Βασίλης Αλεξάκης έζησε πάνω από 40 χρόνια στο Παρίσι και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Le Monde αλλά και ως συγγραφέας. Τα περισσότερα βιβλία του τα έγραψε κατευθείαν στη γαλλική γλώσσα.

Μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο από το Γιώργο Τσεμπερόπουλο το 1984, με τίτλο «Ξαφνικός έρωτας» και πρωταγωνιστές την Μπέτυ Λιβανού και τον Αντώνη Θεοδωρακόπουλο στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση.

Το «Τάλγκο» (τα αρχικά του τρένου που οδηγεί από το Παρίσι στη Βαρκελώνη) είναι μια ιστορία για τον έρωτα και την ελπίδα. Που όλοι έχουμε ζήσει ήμακάρινα ζήσουμε. Δύο άνθρωποι έχουν ανάγκη να νιώσουν ξανά το καθολικό αλλά και καταστροφικό συναίσθημα του έρωτα. Με κάθε κόστος; Αυτό ας το αφήσουμε να απαντηθεί στη σκηνή.

Info

Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8-12, Γκάζι)

Κάθε Πέμπτη στις 21:30 και Παρασκευή στις 22:30

Τιμές εισιτηρίων: 10€ μειωμένο και 14€ κανονικό

Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Αλικάκος, Δήμητρα Μεσιμερλή, Διασκευή & Σκηνοθεσία: Δήμητρα Μεσιμερλή, Σκηνογραφία & Ενδυματολογία: Εβελίνα Δαρζέντα, Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξης Χαϊμαλάς, Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Ρετουνιώτης, Video & γραφιστική επιμέλεια: Νίκος Βασιλειάδης-Μάγγος, Φωτογραφίες παράστασης: Παναγιώτης Μάλλιαρης, Make-up artist: Ειρήνη Μάντζιου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter