Το Ταμείο Ανασυγκρότησης της ΕΕ, προσφορά της ΝΔ, για ποιους;

Τα παραδείγματα πληθαίνουν ...και στην ενέργεια.

Πρώτα ανακοίνωσαν την βίαιη απολιγνιτοποίηση, στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης, με θυσία τους ανθρώπους κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας.

Μετά δέχθηκαν συγχαρητήρια από τη Γερμανική κυβέρνηση ! Η οποία όμως στη χώρα της επεκτείνει την μεταβατική περίοδο.για την πράσινη μετάβαση και τους αποδέκτες ....

Στη συνέχεια αποκαλύπτεται ότι σημαντικό τμήμα των πόρων που δικαιούται η χώρα από το ταμείο της Ευρωπαϊκής ένωσης θα ...απορροφηθεί από μια μεγάλη επένδυση, Γερμανικού κολοσσού φωτοβολταϊκών πάρκων , με άλλοθι τη μειοψηφική συμμετοχή της ΔΕΗ , που θα παράγει όμως ένα μικρότερο τμήμα ενέργειας από αυτό που θα απολεσθεί..

Ερωτήματα ....

Και η πρόσβαση της χώρας στις υποδομές των δικτύων ενέργειας έπαψε να είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα ;

Η πρόσβαση των πραγματικών δυνάμεων της ελληνικής οικονομίας στο ταμείο της ΕΕ ανύπαρκτη ;

Η μεσαία τάξη και η μικρομεσαία επιχείρηση ; Τα ελληνικά νησιά ;

Ο ανταγωνισμός για φθηνή ενέργεια ;

Η τοπική οικονομική ,παραγωγική δραστηριότητα ;

Η επίπτωση στην ανεργία και την ερήμωση περιοχών ;

Κυβέρνηση για ποιους?

Δέσμιος των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών και της «Γερμανικής» Ευρώπης ο κ Μητσοτάκης και τα συστημικά παρακολουθηματα ...Δεσμεύουν και εκχωρούν πόρους που θα ήταν με άλλο σχέδιο ευκαιρία για την ανάταξη από την πολύπλευρη κρίση της οικονομίας και της κοινωνίας !

Κατα τα αλλά η Γερμανική ενεργειακή εταιρεία RWE (με προϋπολογισμό που πιθανά θα ξεπεράσει το ένα δις ευρώ εκταμίευσης από το ελληνικό πακέτο του Ταμείου Ανασυγκρότησης τη ΕΕ) δεν θα είχε αντίρρηση να εντάξει στο μετοχικό σχήμα με μειοψηφικό πακέτο τη ΔΕΗ !!! .θυμίζει το μοντέλο της μεθοδολογίας ξεπουλήματος του ΟΤΕ με Deutsche_Telekom..

Και είμαστε μόνο στη αρχή των προθέσεων για το τρόπο αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανασυγκρότησης της ΕΕ με τις υποχρεώσεις της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Στη πράξη αποκλείουν τη μεσαία τάξη, τις καινοτόμες δυνάμεις τις δυνάμεις της επισφαλούς εργασίας και την περιφερειακή συνοχή από τα προγράμματα.

Τούτων δοθεντων......

Το αίτημα για πολιτική αλλαγή με προοδευτικό μοντέλο ανάπτυξης γίνεται κοινωνική και παραγωγική διεκδίκηση για την έξοδο από τη κρίση!

Χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση.

Ο Χάρης Τσιόκας είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.