Το «Ταξίδι στα Κύθηρα» στις Σινεφίλ Δευτέρες του ΚΕΜΕΣ

Το «Ταξίδι στα Κύθηρα» στις Σινεφίλ Δευτέρες του ΚΕΜΕΣ

Σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στον θερινό κινηματογράφο ΑΠΟΛΛΩΝ της Θεσσαλονίκης, οι «Σινεφίλ Δευτέρες» του ΚΕΜΕΣ διοργανώνουν την προβολή του φιλμ «Ταξίδι στα Κύθηρα» παρουσία της Φοίβης Οικονομοπούλου, συζύγου του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Η προβολή της ταινίας πραγματοποιείται μία ημέρα ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας, καθώς στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης σόκαρε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ την ίδια μέρα συμπληρώνονται ακριβώς 50 χρόνια από το πραξικόπημα του Πινοσέτ στη Χιλή και το θάνατο του Αλιέντε.

Στην προβολή της ταινίας «Ταξίδι στα Κύθηρα» θα παραστεί η σύζυγος του Θόδωρου Αγγελόπουλου η οποία θα παρουσιάσει την ταινία. Μετά από το τέλος της προβολής η Φοίβη Οικονομοπούλου θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού, ενώ θα της απονεμηθεί και τιμητική πλακέτα από το ΚΕΜΕΣ (Κέντρο Μελετών και Ερευνών για το Σινεμά). Επίσης, θα προλογίσει ο Στράτος Κερσανίδης, κριτικός κινηματογράφου, δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος της ΠΕΚΚ. Τέλος, στους θεατές θα διανεμηθούν από το ΚΕΜΕΣ δέκα βιβλία με σενάρια ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter