Το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στη ΝΑ Μεσόγειο, μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο ανησυχητική.

Μετά τη δολοφονική ενέργεια των ΗΠΑ κατ’ εντολή Τραμπ κατά του ιρανού υποστράτηγου Καρέμ Σουλεϊμανί και την απάντηση του Ιράν με την επίθεση σε αμερικανικές βάσεις στο έδαφος του Ιράκ, είχε σημάνει κόκκινος συναγερμού σε όλες τις χώρες της περιοχής.

Όλος ο κόσμος περίμενε με κομμένη την ανάσα την αντίδραση των ΗΠΑ, ειδικά μετά τον ισχυρισμό του Ιράν ότι υπήρχαν 80 αμερικανοί νεκροί, και την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έκανε λόγο για επίθεση στο Ιράν, καθώς όπως υποστήριξε δεν υπήρχαν νεκροί αμερικανοί πολίτες από την ιρανική επίθεση, κάτι που δεν θα μπορούσε να αποφύγει αν έπρεπε να υποδεχτεί 80 φέρετρα στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ όμως απεύθυνε τελεσίγραφο όχι μόνο στην Τεχεράνη να εγκαταλείψει το πυρηνικό πρόγραμμά της αλλά και στις χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Κίνα και τη Ρωσία να συνασπιστούν μαζί του κατά του Ιράν, ώστε να το αναγκάσουν να εγκαταλείψει το πρόγραμμα.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά προσπαθώντας να αναλάβει ως πολέμαρχος και πάλι την πρωτοκαθεδρία της Δύσης ουσιαστικά προέτρεψε το ΝΑΤΟ να αναλάβει μεεγαλύτερες πρωτοβουλίες στη Μέση Ανατολή.

Μόνο που στη Βορειοαντλαντική Συμμαχία μετέχει και η Ελλάδα, η οποία έχει πικρά εμπειρία από αντίστοιχες προτροπές των αμερικανών, βλέπε «Πόλεμος του Κόλπου» το 1991, Αφγανιστάν και παλαιότερα «Πόλεμος της Κορέας».

Όταν μάλιστα αυτό γίνεται μια μόλις ημέρα μετά τη συνάντηση Τραμπ – Μητσοτάκη και καθώς δεν έχει διαρρεύσει απολύτως τίποτα για το τι ακριβώς συμφώνησαν οι δύο άνδρες σχετικά με τις διευκολύνσεις που θα παρέχει η χώρα μας στην εκ νέου ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, τότε η ανησυχία των πολιτών μεγαλώνει.

Ας ελπίσουμε ότι τους όποιους αυτούς φόβους θα του κατευνάσει ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή με του πολιτικούς αρχηγούς και δεν θα αφήσει τα ερωτηματικά να αιωρούνται.

Οι έλληνες πολίτες δεν έχουν καμία διάθεση να υποστηρίξουν τον πολεμοχαρή αμερικανό πρόεδρο στις όποιες επιδιώξεις του, στην προσπάθειά του να «κατακτήσει τον κόσμο» για να ξαναεκλεγεί τον Νοέμβριο.

Και ελπίζουμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην έχει δώσει το οκ στον Ντόναλντ Τραμπ. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter