Το τελευταίο αντίο στην Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα

Το τελευταίο αντίο στην Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα
Η διευθύντρια της Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα

Το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η κηδεία της επί δεκαετίες διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα.

Φίλοι και συνεργάτες, παλιοί φοιτητές της και καθηγητές από την ΑΣΚΤ, εκπρόσωποι του πολιτιστικού και του πολιτικού κόσμου βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο για να πουν το τελευταίο «αντίο».  Μεταξύ αυτών η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Γεωργιος Μπαμπινιώτης, η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, η Άντζελα Γκερέκου, η Λυδία Κονιόρδου, η Ολγα Κεφαλογιάννη, η Μιλένα Αποστολάκη, η Λόλα Νταϊφά, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κ.α.

Στην κηδεία παραβρέθηκε ως τιμητικό άγημα και μια ομάδα βρακοφόρων από την Κρήτη που στάθηκαν παραστάτες δίπλα στο φέρετρό της κατά τη διάρκεια της κηδείας.

Ποιά ήταν η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1959-1964) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο τμήμα στην Κλασική Αρχαιολογία με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και με θέμα: «Προσωκρατική Φιλοσοφία και Τέχνη».

Η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα ήταν ιστορικός τέχνης, αρχαιολόγος και Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών που από το 1992 υπηρέτησε ως Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου. Επίσης, μεταξύ άλλων, διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού-Παιδείας και Θρησκευμάτων της Υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό την Βασιλική Θάνου, την περίοδο 28 Αυγούστου με 23 Σεπτεμβρίου 2015.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα σε ηλικία 83 ετών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter