Tο «τελευταίο αντίο» στον Σπύρο Ευαγγελάτο

Tο «τελευταίο αντίο» στον Σπύρο Ευαγγελάτο

Το «τελευταίο αντίο» λένε αυτή την ώρα φίλοι και συγγενείς στον θεατράνθρωπο Σπύρο Ευαγγελάτο. Σύσσωμο το ελληνικό θέατρο είναι παρών στο Α’ νεκροταφείο για να αποτίσει φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη. _x000D_
_x000D_

Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Ληδίας Κονιόρδου, η κηδεία γίνεται δημοσία δαπάνη στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών. 

Πολλά και τα στεφάνια που έχουν σταλεί από νωρίς το πρωί για τον εκλιπόντα. Ανάμεσα σε αυτά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στεφάνια και από το ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής, την ΚΟΑ, το Εθνικό Θέατρο, τη Λυρική, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, Μύρωνα Μιχαϊλίδη, Λουκά Καρυτινό, το Ίδρυμα Ωνάση.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Σπύρος Ευαγγελάτος έδωσε την τελευταία του παράσταση στο Ηρώδειο με τον «Αμύντα» του Γεωργίου Μόρμορη. Στην υπόκλιση σύσσωμο το θέατρο τον χειροκρότησε όρθιο. 

Γιος του σπουδαίου Κεφαλλονίτη μουσουργού και αρχιμουσικού Αντίοχου Ευαγγελάτου και της αρπίστριας Ξένης Μπουξεράκη, δεν απέδρασε από το καλλιτεχνικό περιβάλλον της οικογένειας. Και παρότι στην εφηβεία του ήθελε να γίνει μαέστρος, αφέθηκε στη γοητεία του θεάτρου αποφοιτώντας από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Αποσπώντας υποτροφίες συμπληρώνει τις σπουδές του στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ιταλία και τη Γαλλία. Την ίδια περίοδο (1962) ιδρύει τη «Νεοελληνική σκηνή» κι από τότε χαράζει την προσωπική του πορεία στο θέατρο. Μύστης του αρχαίου δράματος, είναι ο σκηνοθέτης που κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων σκηνοθεσιών στο Φεστιβάλ της Επιδαύρου – πολλές από τις οποίες ανέβασε σε συνεργασία με το Εθνικό θέατρο. Σκαπανέας της κρητικής και επτανησιακής γραμματείας έφερε στο φως της σκηνής πολλά άγνωστα «διαμαντάκια». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter