Η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη- Επιστολή προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη- Επιστολή προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα
«Θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής», γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης σε επιστολή του που παρέδωσε εν είδει πολιτικής παρακαταθήκης,  προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. O μεγάλος μουσικοσυνθέτης και αγωνιστής στέλνει μήνυμα σαν έκφραση τελευταίας επιθυμίας του “να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων».
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, ο Μίκης Θεοδωράκης, προαισθανόμενος το τέλος της ζωής του, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, δίνοντάς του το στίγμα των τελευταίων του επιθυμιών.
Στην προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου 2020, προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, έγραφε: «Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής.»
Με την επιστολή του ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης , όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, ζητούσε από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε, όπως έγραφε: “να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων (…)».
Η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, την οποία είχε μεταφέρει στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον Πρόεδρο του “Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη”, Γιώργο Αγοραστάκη, ήταν η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, το Γαλατά Χανίων.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter