Το τέλος μιας υποτιθέμενης σκευωρίας

Το τέλος μιας υποτιθέμενης σκευωρίας

Και τώρα τι κάνουμε χωρίς βαρβάρους;

Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ βρίσκονται στριμωγμένοι στη γωνία μετά την προχθεσινή απόφαση τεσσάρων δικαστικών λειτουργών με την οποία κατέπεσε ως χάρτινος πύργος η θεωρία περί σκευωρίας σε σχέση με τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis.

Με το σκεπτικό τους ανέδειξαν την ανυπαρξία στοιχείων πάνω στα οποία στηρίχτηκε ο εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο που ξετίναξε τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθηγητής, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, που ζήτησε την εξαίρεση της Τουλουπάκη και οδήγησαν στη σύσταση της προανακριτικής Επιτροπής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που με νύχια και με δόντια προσπαθούσε να στηρίξει κατηγορίες κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, να αποφύγει την οποιαδήποτε διερεύνηση του σκανδάλου για να σώσει τον φίλο του αντιπρόεδρο της Novartis και προεκλογικό υποστηρικτή του Κώστα Φρουζή αλλά και τον νυν υπουργό του Αδωνη Γεωργιάδη δεν πρέπει να κοιμάται και τόσο ήσυχος από την ώρα που γύρισε από την Κίνα.

Η σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής από την οποία έχουν αποβληθεί παρανόμως με απόφαση της όψιμης συμμαχίας Νέας Δημοκρατίας – ΚΙΝΑΛ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Όχι τόσο για τον τρόπο με τους οποίους θα προσπαθήσει να εμποδίσει τη συμμετοχή τους σε αυτή ο πρόεδρός της, όσο για το πώς θα δικαιολογηθεί η συνέχεια των εργασιών της.

Το πλέον εύκολο για τον πρόεδρο Γιάννη Μπούγα θα είναι να αναβάλει τη συνεδρίαση για εύθετο χρόνο μπας και ξεχαστεί η υπόθεση ως προς τον Παπαγγελόπουλο.

Κάτι που βέβαια δεν πρόκειται να γίνει γιατί οι ανακρίσεις για αυτό καθαυτό το σκάνδαλο Novartis τρέχουν και στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Και οι αποκαλύψεις έρχονται.

Το βαθιά μέσα στον βούρκο πολιτικό σύστημα που έριξε την Ελλάδα στην βαθύτερη κρίση της ιστορίας της δεν πρέπει να αισθάνεται και τόσο καλά.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter