Το τέλος της αθωότητας

Το τέλος της αθωότητας

Η χθεσινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου για το σκάνδαλο Novartis σήμανε και το τέλος της αθωότητας στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ.

Η εξαίρεση των δύο βουλευτών από τη συνέχεια των συνεδριάσεων της Επιτροπής έπειτα από πρόταση του ΚΙΝΑΛ και την ανοχή των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Οι θεσμικές ακροβασίες με τις οποίες αποφασίστηκε η εξαίρεση χρεώνονται κατευθείαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και δημιουργούν ρωγμές στο θεσμικό προφίλ που πλασάρει τους τελευταίους μήνες που βρίσκεται επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία που του προσφέρεται να πάει χαμένη.

Ο ελληνικός λαός ή τουλάχιστον η συντριπτική του πλειοψηφία θεωρεί ως μεγάλο σκάνδαλο την υπόθεση Novartis. Ανεξάρτητα της συσκότισης που έχει πέσει από τα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση Μέσα Ενημέρωσης, τα όσα τα επακολουθήσουν στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής στην οποία αναμένεται να παραβρεθούν τα δύο αποπεμφθέντα μέλη της δεν μπορούν να κρυφτούν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής ή θα πρέπει να αφήσει τους Τζανακόπουλο και Πολάκη να παρεβρεθούν στη εξέταση του βασικού μάρτυρα Φρουζή, κάτι που θα προκαλέσει την απόλυτη γελοιοποίηση της διαδικασίας ή θα πρέπει να τους εκδιώξει δια της βίας από την αίθουσα με τη βοήθεια της φρουράς του Κοινοβουλίου κάτι που μόνο ήσυχα και ανώδυνα δεν θα συμβεί.

Τελικά όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπεσαν στην παγίδα που πίστευαν ότι ετοίμαζαν για τους αντιπάλους τους. Και αυτό παρά την αντίδραση που υπήρχε από πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Τώρα όμως είναι πια αργά. Οντας εγκλωβισμένος όποια κίνηση και να κάνει θα είναι σε βάρος του. Όταν μάλιστα ανοίξει όπως αναμένεται και τα χαρτιά του ο ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να κάνει δύσκολες επιλογές και να πάρει πολύ κρίσιμες αποφάσεις και για το μέλλον το δικό του και της Νέας Δημοκρατίας. Και τότε θα καταλάβει ότι η στήριξη των βαρόνων του κόμματος του δεν ήταν χωρίς αντίτιμο.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter