Το τέλος της σοβαρότητας (and I feel fine!)

Το τέλος της σοβαρότητας (and I feel fine!)

Μερικά σκόρπια στιγμιότυπα για αρχή και κάποια στιγμή θα φτάσουμε και στο άργκιουμεντ του τίτλου.

Το πρώτο αφορά στον φρέσκο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη που σε μια απ’ τις περιοδείες του είδε μπροστά του έναν σκύλο κουφέτο και τον βούτηξε και τον έπνιξε στις αγκαλιές. Με αποτέλεσμα ημερήσια εφημερίδα να φιλοξενήσει σχόλιο χτές ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και δεν ταιριάζουν σε πολιτικούς αρχηγούς και που πάει η κοινωνία μας με τέτοια καμώματα.

Το δεύτερο, μου το είπε η φίλη μου η Βασιλικούλα και έχει να κάνει με τις δύο ανιψιές της (άτεκνη η Βασιλικούλα, καρίερ γούμαν γαρ), που είναι βουτηγμένες μέχρι τις ρίζες των μαλλιών στο TikTok, δεκατεσσάρων χρονών η μία και δεκαέξι η άλλη. Κι αφού τα βλέπουν όλα, βλέπουν, φυσικά, και τα βιντεάκια των πολιτικών. Για να γυρίσει η μικρότερη ανιψιά πριν από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου και να δηλώσει ευθαρσώς:

«Θεία ίου, τι βίντεο είναι αυτά του Τσίπρα; Η μύτη του βγαίνει σα μελιτζάνα!»

Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από τον μίνι κατάλογο η θριαμβευτική παρουσία του Κυριάκου στο TikTok αμέσως μετά από τις προκρίσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο Final Four της Ευρωλίγκας. Τις οποίες προκρίσεις τις είχε ευχηθεί ο πρωθυπουργός και όταν κάποια στιγμή δυσκόλεψε σφόδρα το στόρι εις αμφοτέρας των περιπτώσεων, αρχίσανε αμέσως τα σχόλια για τη μαύρη γάτα του Μαξίμου. Για να έρθουν οι προκρίσεις και να πανηγυρίσει ο Μητσοτάκης:

«Γατάκια, εγώ γκαντέμης;»

Τα γράφω τα ανωτέρω γιατί μας έχουν πνίξει από παντού τα αιτήματα για «σοβαρότητα εδώ και τώρα», «σοβαρότητα υπεράνω όλων», «σοβαρότητα και ξερό ψωμί», δεν περιγράφω άλλο, έσκασα! Λες και είναι η σοβαρότης η λύση σε όλα τα προβλήματα, ο κώλος μας καίγεται πρωί βράδυ, φράγκο δεν υπάρχει, η υγεία κατεδαφίζεται, η παιδεία είναι στον αυτόματο πιλότο, αν όμως κόψουμε τα χαμόγελα, τις διαχύσεις και τα χάδια στα σκυλόγατα, τότε πάει και τελείωσε, τούτο μπένε, μπήκαμε σε δρόμο αδέρφια, ο γιαλός θα πάψει να είναι στραβός κι εμείς δεν θ’ αρμενίζουμε σαπέρα σαδώθε. Και η πατρίς θα ξαναγίνει χώρα των δύο ηπείρων και των επτά θαλασσών…

Ίσως κάτι τέτοιο να σκεφτότανε η Νέα Αριστερά όταν μας ανακοίνωνε προ εβδομάδων ότι η Πολιτική Επιστρέφει, μόνο και μόνο για να παραδοθεί με τη σειρά της στη λαγνεία του TikTok και του «πάμε να τα σαρώσουμε όλα». Δεν τους μέμφομαι, πονταρίσματα είναι αυτά, και το γεγονός ότι άλλαξαν ρότα μόλις κατάλαβαν το αδιέξοδο, δείχνει αντανακλαστικά. Δείχνει, ωστόσο, και κάτι άλλο:

Είτε μας αρέσει είτε όχι, καλώς ή κακώς, ο κόσμος δεν θέλει άλλες εκκωφαντικές διακηρύξεις και υψιπετείς ιδέες. Έχει καταλάβει ότι την κρίσιμη μάχη της περασμένης δεκαετίας τη χάσαμε, ότι μας πατάνε στο λαιμό οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ότι η «Ισχυρή Ελλάδα» ήταν πολύ μεγαλύτερη παραμύθα από το «Μ’ ένα άρθρο κι έναν νόμο» και τώρα ζητάει απλώς αυτό που λένε οι στίχοι του Βαγκέλη Γκούφα:

«Δώσ’ μου χέρι να πιαστώ
να πιαστώ, να κρατηθώ,
ένα γέλιο, μια ματιά
κι ανασταίνετ’ η καρδιά»

Δώσε του λοιπόν ένα γέλιο και μια ματιά μπας και τον γλυκάνεις λίγο μέσα στην καντίφλα του και άσε τη σοβαρότητα για τις σχολές πολιτικών επιστημών. Γιατί αν δεν το κάνεις, τότε θα σου απαντήσει στις κάλπες με άλλο τραγούδι:

«Τι ήμουνα για σένανε
Τι ήσουνα για μένανε
Καιρός λοιπόν για να λογαριαστούμε»!

Υ.Γ.: Στις εκλογές του περασμένου Μαϊου, η Νέα Δημοκρατία σάρωσε με 33,1 % στις ηλικίες 17 ως 24 ετών, με τον ΣΥΡΙΖΑ ίσα ίσα να ξεπερνάει το 24 %. Έκανε δουλίτσα το TikTok, έκανε μεγάλη δουλειά και τούμπαρε ρεύματα δεκαετιών. Στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θα το γυρίσει το φύλλο και θα ξαναπάρει την πρωτιά στις συγκεκριμένες ηλικίες. Λόγω σοβαρότητος, λέτε;

Πηγή: newpost.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter