Το τέλος των ψευδαισθήσεων

Το τέλος των ψευδαισθήσεων

Η Ευρώπη αλλάζει, η Ελλάδα πολύ περισσότερο.

Η επιδημία του κορονοϊού χτυπάει με πρωτοφανή αγριότητα τις οικονομίες αλλά και τις κοινωνίες της γηραιάς ηπείρου. Η Ελλάδα που μόλις έχει βγει από τα μνημόνια και προσπαθούσε, παρά τις πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, να ορθοποδήσει θα νιώσει πολύ ισχυρότερα το κύμα των μέτρων πρόληψης που ανακοινώθηκαν εκτάκτως το βράδυ της Παρασκευής.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είχε προϊδεάσει για τα μέτρα πρόληψης ανακοινώνοντας ορισμένα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας.

Για ακόμη μια φορά όμως αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει καταλάβει απολύτως τίποτα για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία από την επέλαση του κορονοϊού.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε δεν είναι ούτε ασπιρίνη για την κατάσταση που αναμένεται να βρίσκεται η οικονομία μετά το τέλος της περιπέτειας αυτής.

Το τέλος των ψευδαισθήσεων είναι γεγονός για όλους.

Η ελληνική οικονομία χρειάζεται πρώτα στήριξη και μετά σχεδιασμό από την αρχή. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα υποστούν τέτοια ζημιά που τα μνημόνια θα είναι περίοδος ανάπτυξης.

Τα άμεσα μέτρα που θα πρέπει να ζητήσει η Ελλάδα τη Δευτέρα από το Eurogroup θα είναι κατ’ αρχήν η πλήρης κατάργηση του Μάαστριχτ. Ειδικές ρυθμίσεις οποιασδήποτε οφειλής σε δημόσιο και τράπεζες παλαιές ή νέες που θα δημιουργηθούν.

Δάνεια με εγγύηση του κράτους χωρίς περιορισμό αλλά με αυστηρή επίβλεψη των δαπανών.

Τα ελληνικά κόμματα χωρίς παρωπίδες να κάτσουν από σήμερα και να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα. Ο Αρμαγεδών που ξεκίνησε για την ελληνική οικονομία δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού από κανέναν.

Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουμε η καταστροφή που θα επέλθει από τον κορονοϊό να είναι παρανυχίδα του τοπίου που θα δημιουργηθεί την επόμενη ημέρα.

Είναι μια ευκαιρία να αναγεννηθούν η ελληνική οικονομία αλλά και η κοινωνία, κυριολεκτικά μέσα από τις στάχτες τους.

Ότι δεν έγινε μετά το τέλος της κατοχής και του εμφυλίου είναι ευκαιρία να γίνει τώρα. Αλλά πρέπει να βοηθήσουν όλοι χωρίς αποκλεισμούς και αγκυλώσεις, για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Δύσκολα θα βρεθεί άλλη ευκαιρία.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter