Το «τερμάτισαν» στην Κύπρο: Σκέφτονται να βάλουν βραχιολάκι στους θετικούς στον κορονοϊό

Μια λύση που ούτε ακούγεται ούτε φαίνεται δημοκρατική σκέφτονται στην Κύπρο αφού ενδέχεται να «στιγματίζει» τους θετικούς στον κορονοϊό.

Όπως αναφέρεται σκέφτεται να επιβάλουν «βραχιολάκι» στους θετικούς με τον κορονοίό.

Αφορμή η αύξηση των παραβιάσεων των περιοριστικών μέτρων τις τελευταίες ημέρες, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει σε αρκετά κράτη.

Στο πλαίσιο των μέτρων που εξετάζονται, υπάρχουν σκέψεις να τοποθετηθούν «βραχιολάκια» σε όσους έχει επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός, με στόχο να είναι δυνατόν αυτοί να παρακολουθούνται ηλεκτρονικά, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι πολίτες τηρούν τα απαιτούμενα μέτρα.

Όπως αναφέρεται, το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, μελετά τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να επιτευχθεί ηλεκτρονική, κατ’ οίκον επιτήρηση, ώστε να εξασφαλιστεί ο περιορισμός της μετακίνησης όσων έχουν διακριβωθεί ως θετικοί στον ιό και βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό.

Όπως αναφέρεται μάλιστα μελετάται το βραχιολάκι όχι μόνο γι’ αυτούς που αναρρώνουν, αλλά και γι’ αυτούς που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Αναφέρεται μάλιστα περιστατικό όπου άτομο θετικό στον κορονοϊό έκανε πάρτι με αποτέλεσμα να τον μεταδώσει και σε άλλα 15 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κύπρο απαγορεύεται η συγκέντρωση προσώπων σε σπίτι πέραν των ατόμων που ζουν σε αυτό και η μετακίνηση προσώπων από τις 21:00-6:00, εκτός όσων έχουν το έντυπο Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου.

Όπως και να’χει το ζητούμενο είναι οι ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες και όχι οι στιγματισμένοι που θυμίζει άλλες εποχές! 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.