Το τερμάτισε ο Κυρανάκης: Οι πλούσιοι τρώνε πολλά μακαρόνια γι’ αυτό δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ

Το τερμάτισε ο Κυρανάκης: Οι πλούσιοι τρώνε πολλά μακαρόνια γι’ αυτό δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει την απραγία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με το κύμα ακρίβειας που πνίγει τα νοικοκυριά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, προχώρησε σε μία πρωτοφανή δήλωση, σχετικά με τον ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν μειώνεται ο ΦΠΑ στα τρόφιμα – και μάλιστα αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα μακαρόνια – γιατί «οι πλούσιοι καταναλώνουν περισσότερα» και άρα μπαίνουν περισσότερα χρήματα στα κρατικά ταμεία.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης μιλώντας στο Blue Sky ανέφερε:

«Προφανώς και όλοι θα θέλαμε ο ΦΠΑ να είναι χαμηλότερος. Τι συμβαίνει όμως εδώ; Ναι, ο πλούσιος και ο φτωχός – δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις αλλά ας τις χρησιμοποιήσω και εγώ για την οικονομία της συζήτησης – έχουν διαφορά στην κατανάλωση. Δηλαδή τι συμβαίνει εδώ; Θα πληρώσουν μεν τον ίδιο φόρο στα μακαρόνια, όμως ένας πλούσιος που έχει περισσότερα χρήματα θα καταναλώσει και περισσότερο. Άρα η μεγαλύτερη κατανάλωση, τα περισσότερα πακέτα μακαρόνια, να το πω έτσι, αποδίδουν παραπάνω ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία από τα οποία επιλέγει η κυβέρνηση να ενισχύσει αδύναμους και μεσαία τάξη», είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αφήνοντας άφωνους τους υπόλοιπους καλεσμένους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter