Το τερμάτισε ο Ντάισελμπλουμ: Χαλάγατε λεφτά σε γυναίκες και ποτά

Το τερμάτισε ο Ντάισελμπλουμ: Χαλάγατε λεφτά σε γυναίκες και ποτά

Σαν άλλος αυτοκράτορας ο διορισμένος και όχι εκλεγμένος, Γερούν Ντάισελμπλουμ εξαπέλυσε χυδαία επίθεση και για μια ακόμη φορά έκανε επίδειξη δύναμης. Κατηγόρησε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία ότι σπατάλησαν χρήματα σε “ποτά και γυναίκες”. Ο Τζάνι Πιτέλα τον χαρακτήρισε ανάξιο να είναι πρόεδρος του Eurogroup.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σημερινής κοινοβουλευτικής ακρόασης στις Βρυξέλλες, ευρωβουλευτές αντέδρασαν απέναντι στις εν λόγω δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ τις οποίες είχε παραχωρήσει σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, χαρακτηρίζοντας τες «προσβλητικές» και «χυδαίες».

Ωστόσο, μόνο ο Τζάνι Πιτέλα και δύο  ευρωβουλευτές αντέδρασαν έντονα. Ο Ισπανός Ευρωβουλευτής Gabriel Mato ανέφερε ότι τα σχόλια ήταν «απολύτως απαράδεκτα» και «προσβλητικά» προς τα κράτη-μέλη του Νότου, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε χάσει την «ουδετερότητά» του ως επικεφαλής του Eurogroup.

Από την πλευρά του ο Ισπανός Ευρωβουλευτής Ernest Urtasun δήλωσε: «Νομίζω ότι αυτή είναι μια ατυχής δήλωση, ίσως είναι αστεία για σας, αλλά δεν νομίζω ότι είναι. Θα ήθελα να ξέρω αν αυτή είναι η πρώτη σας δήλωση ως υποψήφιος για να ανανεώσει τη θέση σας ως πρόεδρος του Eurogroup».

Είναι ανάξιος για πρόεδρος του Eurogroup

Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών  Τζιάνι Πιτέλα, χαρακτήρισε τα σχόλια του προέδρου του Eurogroup ως «αήθη και σοκαριστικά». και δήλωσε ότι ο Ντάισελμπλουμ «ξεπέρασε τα όρια χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς διακρίσεων εις βάρος των χωρών της νότια. Είναι ανάξιος να είναι πρόεδρος του Eurogroup, κατέληξε ο κύριος Πιτέλα, που σημειωτέον είναι και στην ίδια ομάδα των Σοσιαλιστών με τον Γερούν Ντάισελμπλούμ.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ από την πλευρά του δήλωσε ότι δεν θα ζητήσει συγγνώμη. Ο ίδιος υπερασπίστηκε τους ισχυρισμούς του επιμένοντας ότι «αλληλεγγύη» στην Ευρωζώνη σημαίνει ότι όλες οι κυβερνήσεις θα πρέπει να επιμείνουν στις υποσχέσεις τους και να τηρούν τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ σχετικά με τα όρια του χρέους και του ελλείμματος.

«Δεν νιώθω προσβεβλημένος, δεν πρόκειται για μία χώρα, αλλά για όλες τις χώρες μας. Η Ολλανδία κατάφερε να συμμορφωθεί με ό,τι είχε συμφωνηθεί (σχετικά με τους δημοσιονομικούς κανόνες).»

«Πρέπει να καταλάβετε ότι αν θέλετε να διατηρηθεί η δημόσια και η πολιτική στήριξη σε όλη την ΕΕ για την αλληλεγγύη πρέπει πάντα να μιλάμε για το τι δεσμεύσεις και ποιες προσπάθειες πρέπει να γίνουν από όλους για να διατηρηθεί η αλληλεγγύη. Αυτό είναι το πώς η αλληλεγγύη πρέπει να λειτουργεί και θα λειτουργήσει ».

Η εντολή του Γερούν Ντάισελμπλουμ ως προέδρου του Eurogroup λήγει τον Ιανουάριο του 2018 και ο ίδιος έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να δημιουργηθεί και επίσημα συνασπισμός στην Ολλανδία

Μυστικά & Documento

19/03/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter