Το «θαύμα στο Φαρσλέμπεν»: Συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο από την απελευθέρωση 2.500 Εβραίων (Video)

Το «θαύμα στο Φαρσλέμπεν»: Συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο από την απελευθέρωση 2.500 Εβραίων (Video)
Πηγή φωτογραφίας: Screenshot/Youtube

Το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο από την απελευθέρωση περίπου 2.500 χιλιάδων φυλακισμένων Εβραίων στο τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου, γνωστό και ως «Θαύμα στο Φαρσλέμπεν». Τα πλάνα ανακαλύφθηκαν στα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ (NARA) χάρη σε μια ερευνητική ομάδα του συγκροτήθηκε μετά από προσπάθεια ενός Αμερικανού καθηγητή Ιστορίας.

Τα τρία τρένα, το καθένα με 2.500 επιζώντες του Ολοκαυτώματος, καταπονημένους από την πείνα και τις κακουχίες, αναχώρησαν από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπέργκεν-Μπέλσεν για το Τερεζίενσταντ στις 7 Απριλίου 1945, σύμφωνα με τον Independent.

Το τρένο ήταν ένα από τα τρία που έφευγαν από το Μπέλσεν στις αρχές Απριλίου, καθένα από τα οποία ήταν γεμάτο με χιλιάδες Εβραίους. Πιστεύεται ότι οι φρουροί των SS είχαν λάβει διαταγή να καταστρέψουν το τρένο και να πνίξουν τους αιχμαλώτους στον Έλβα, εάν δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν το ταξίδι.

Μετά από έξι ημέρες ταξιδιού, υπό τρομακτικές συνθήκες, το τρένο που φαίνεται στο βίντεο σταμάτησε έξω από το χωριό Φαρσλέμπεν, 80 μίλια δυτικά του Βερολίνου. Τριγύρω ακούγονταν οι ήχοι από τα πυρά που αντάλλασσαν Αμερικανού και Γερμανοί.

Και ενώ οι Εβραίοι – άντρες, γυναίκες και παιδιά φοβόντουσαν για τη ζωή τους, συνέβη αυτό που έμεινε γνωστό ως «θαύμα στο Φαρσλέμπεν». Λίγο πριν το μεσημέρι της 13ης Απριλίου, εμφανίστηκε ένα αμερικανικό τζιπ και ένα τανκ από το 743ο Τάγμα Αρμάτων της 30ης Μεραρχίας Πεζικού της Ένατης Στρατιάς και τα SS τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας πίσω τους τους κρατούμενους.

Μέχρι τώρα πίστευαν ότι υπήρχαν μόνο γραπτά και φωτογραφικά αρχεία από εκείνη την ημέρα, έξω από αυτή τη μικρή πόλη της Γερμανίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter