Το θαύμα της φύσης

Το θαύμα της φύσης

H Σάρα Τόμας έγινε η πρώτη γυναίκα που διέσχισε κολυμπώντας το στενό της Μάγχης από το Καλαί στο Ντόβερ χωρίς να σταματήσει για ξεκούραση, όχι μία αλλά τέσσερις φορές. 

Η Σάρα Τόμας είναι 37 ετών. Πριν από έναν χρόνο βρισκόταν στην προκρούστεια καρέκλα της χημειοθεραπείας και πάλευε με τον καρκίνο του μαστού.

Οταν τερμάτισε την κούρσα της, το χρονόμετρο σταμάτησε στις 54 ώρες και 13 λεπτά. «Η θυγατέρα μου είναι ένα θαύμα της φύσης» υποκλίθηκε, δακρυσμένη, η περήφανη μαμά της.

Μέδουσες και σοκολάτες

Η απόσταση είναι 129 χιλιόμετρα, αλλά τα ισχυρά ρεύματα την πολλαπλασίασαν στα 210. «Είμαι λιγάκι κουρασμένη και μουδιασμένη, αλλά κυρίως ζαλισμένη. Θέλω να αφιερώσω την κούρσα μου σε όσους δίνουν αγώνα επιβίωσης» είπε η Σάρα, με το στόμα γεμάτο σοκολάτες και σαμπάνια. Οσο κολυμπούσε νηστική έπινε μόνο ισοτονικά υγρά και λίγο καφέ για να διώχνει την υπνηλία. «Το νερό δεν ήταν ιδιαίτερα κρύο, αλλά το αλάτι ξεραίνει το δέρμα, τον λαιμό και τα χείλη. Επίσης, με τσίμπησε μια αφιλότιμη τσούχτρα στο πρόσωπο. Γι’ αυτό με βλέπετε έτσι πρησμένη…».

Κεραυνός στο νερό

Η Τόμας κολυμπάει στις ανοιχτές θάλασσες εδώ και 13 χρόνια και διέσχισε για πρώτη φορά το Μεγάλο Κανάλι το 2012. Τον Αύγουστο του 2016 κολύμπησε μονοκοπανιά 168 χιλιόμετρα στη λίμνη Σαμπλέιν στην Αμερική, όπου τουλάχιστον το νερό είναι γλυκό. Προτού καλά καλά στεγνώσει την κεραυνοβόλησαν οι γιατροί. «Το κολύμπι ήταν το κλειδί της πολύμηνης θεραπείας μου όταν διαγνώστηκα με καρκίνο» λέει η ίδια. Η λιγομίλητη Σάρα επέστρεψε στο σπίτι της στο Φόλκστοουν για να πάρει μια ανάσα. Οταν κάθισε μπροστά στον υπολογιστή βρήκε κουράγιο να γράψει μόνο δύο λέξεις: «Οου! Αου!».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter