Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας παιδιού και το εθνικό μητρώο εμβολιασμών παιδιών και εφήβων

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας παιδιού και το εθνικό μητρώο εμβολιασμών παιδιών και εφήβων

Σε λειτουργία για χρήση από τους γονείς τέθηκαν το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας παιδιού και το εθνικό μητρώο εμβολιασμών παιδιών και εφήβων, αλλά μόνον για όσους γονείς όχι μόνο έχουν κινητό τηλέφωνο, αλλά και το έχουν «πιστοποιήσει» μέσω… τράπεζας!

Έτσι, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνεχίζει τα «φάουλ», καθώς για την πιστοποίηση των στοιχείων εκείνων που εισέρχονται στο σύστημα απαιτούνται έτσι και αλλιώς οι κωδικοί Taxisnet.

Φαίνεται όμως ότι κάποιος… «φωστήρας» αποφάσισε ότι οι κωδικοί Taxisnet δεν είναι… αρκετοί (τώρα πώς γίνεται να είναι αρκετοί για την Εφορία και με αυτούς να υποβάλλουμε φορολογικές δηλώσεις και να κάνουμε και ένα σωρό άλλα πράγματα, αλλά για τα παραπάνω να μη φτάνουν, θα σας γελάσουμε…) και αποφάσισε ότι χρειάζονται και άλλα στοιχεία για πιστοποίηση της ταυτότητας.

Όπως παλαιότερα είχαν αποφασίσει ότι για να κάνουν ένας παππούς ή μία γιαγιά μία ψηφιακή εξουσιοδότηση στα παιδιά τους, θα έπρεπε να έχουν τραπεζικούς κωδικούς για… online συναλλαγές (!!!), μιας και προφανώς έκριναν ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες ασχολούνται πολύ με τις online συναλλαγές…

Ψηφιακό βιβλιάριο υγείας παιδιού

Όσες και όσοι πάντως αποφασίσουν να ασχοληθούν με την παραπάνω διαδικασία, θα αποκτήσουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική μορφή του έγχαρτου βιβλιαρίου υγείας παιδιού, καθώς το παιδιατρικό ιστορικό περνά στον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας (ΑΗΦΥ). Έτσι, το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας παιδιού εμφανίζεται πλέον ως μια ξεχωριστή υποκατηγορία του ΑΗΦΥ και είναι προσβάσιμο στους γονείς μέσα από το ehealth.gov.gr, στην ενότητα «Παιδιατρικό ιστορικό».

Στο βιβλιάριο υγείας παιδιού εμφανίζονται τα δεδομένα υγείας του παιδιού για κάθε ηλικιακή του περίοδο. Εμφανίζεται επίσης και το σύνολο των εμβολιασμών που έχουν καταχωριστεί από τον ιατρό στο εθνικό μητρώο εμβολιασμών παιδιών και εφήβων (όσοι εμβολιασμοί έχουν ήδη γίνει, αλλά και οι επόμενοι που έχουν προγραμματιστεί από τον γιατρό).

Εθνικό μητρώο εμβολιασμών παιδιών και εφήβων

Ανάλογη πρόσβαση θα αποκτήσουν και στο μητρώο εμβολιασμού παιδιών και εφήβων, που αποσκοπεί στην ηλεκτρονική καταγραφή των εμβολίων για όλα τα νοσήματα. Στο μητρώο θα καταχωρίζονται όλα τα δοσολογικά σχήματα που χορηγούνται μέχρι και την εφηβική ηλικία, βάσει του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού για παιδιά και εφήβους και σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter