Το θολωμένο μυαλό ενός ευρωβουλευτή…

Το θολωμένο μυαλό ενός ευρωβουλευτή…

Διάβασα χθες στο documentonews.gr το ρεπορτάζ σχετικά με τις αιχμές που άφησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής , Νότης Μαριάς, περί «τζιχαντοποίησης» του ποδοσφαίρου και ομολογώ ότι μετά βίας γλίτωσα την λιποθυμία…

Με έναν ασύλληπτο ομολογουμένως συλλογισμό ο Ν. Μαριάς προσπάθησε να περιγράψει την «αξιοποίηση όλης της διαδικασίας του ποδοσφαίρου από τους ριζοσπάστες ισλαμιστές» και μάλιστα για να ενισχύσει τον «συλλογισμό του, έφερε ως παράδειγμα την επένδυση του Νασέρ Αλ Κελαϊφί από το Κατάρ, ιδιοκτήτη της γαλλικής Παρί Σεν Ζερμέν και τα εξωπραγματικά ποσά που ξόδεψε το φετινό καλοκαίρι στο μεταγραφικό παζάρι. Όλα σε ένα. Νέιμαρ, Εμπαπέ, Παρί, Κελαϊφί, Τζιχάντ, Ισλάμ, ρεμούλες, φοροδιαφυγή και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έγιναν ένα! Πως; Μόνο ο ευρωβουλευτής γνωρίζει…

«Αυτή τη στιγμή ενώ η Ε.Ε. υποτίθεται ότι παίρνει μέτρα κατά του Κατάρ το οποίο είναι σφηκοφωλιά των τζιχαντιστών και τους στηρίζει, η μεγαλύτερη δήθεν επένδυση έχει γίνει από το Κατάρ στην ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν» ξιφούλκησε ο κ. Μαριάς και το… τερμάτισε ζητώντας τον έλεγχο προέλευσης των χρημάτων για τις «τεράστιες μεταγραφές» που έχει κάνει ο Αλ Κελαϊφί, όπως αυτή του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα αντί 222 εκατ. ευρώ!

«Αυτές οι τεράστιες μεταγραφές ο Νεϊμάρ κλπ, είναι χρήματα τα οποία ήρθαν από το Κατάρ και θα πρέπει να ελεγχθεί η όλη παρέμβαση ενός ριζοσπαστικού ισλαμισμού μέσα στο ποδόσφαιρο» επισήμανε μεταξύ άλλων θεωριών συνομωσίας, ο ευρωβουλευτής.

Προς ενημέρωση του λοιπόν, να το θυμίσουμε ορισμένες από τις εκατοντάδες περιπτώσεις μεταγραφών ποδοσφαιριστών, με τις οποίες δαπανώνται τεράστια ποσά, είτε με απίθανα τρικ για να γλιτώσουν οι ομάδες την εφορία είτε για «ξέπλυμα χρήματος» και με τις οποίες δεν έχει την παραμικρή σχέση ο τζιχαντισμός, οι ισλαμιστές αλλά οι «φίλοι» του οι Ευρωπαίοι, οι ίδιοι που καταστρέφουν σιγά σιγά το ποδόσφαιρο.

Επίσης να του διευκρινίσουμε ότι η μεταγραφή Νέιμαρ όπως και πολλές άλλες ερευνώνται και από τις αρμόδιες επιτροπές της UEFA, για μη τήρηση των αρχών του FFP (Financial Fair Play), βάση της οποίας πολλοί σύλλογοι (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Αρσεναλ και άλλες) έχουν τιμωρηθεί με διετείς απαγορεύσεις μεταγραφών! Εχουμε και λέμε λοιπόν:

*Tον Ιούνιο του 2013 η Μπαρτσελόνα δήλωσε ότι η μεταγραφή του Νεϊμάρ κόστισε 57 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, μετά από προσφυγές στη δικαιοσύνη, το θέμα έγινε αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. Ο πρόεδρος Σάντρο Ροσέλ παραιτήθηκε και ο διάδοχός του Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου αποκάλυψε ότι το πραγματικό κόστος της μεταγραφής ήταν 86 εκατομμύρια, τα οποία μαζί με την προμήθεια για τους μάνατζερ, το πριμ υπογραφής, τη φορολογία και τους μισθούς του παίκτη εκτινασσόταν στα 128 εκατ.

Από αυτά τα 39.4 δόθηκαν σκανδαλωδώς στον πατέρα του παίκτη, για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα πάει αλλού. «Η μεταγραφή του Νέιμαρ στη Μπαρτσελόνα ήταν αποτέλεσμα δωροδοκίας», είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος της εταιρείας DIS που είχε μέρος των δικαιωμάτων του.

*Στην πολυδιαφημισμένη Premier League αποκαλύφθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο ότι οκτώ προπονητές έπαιρναν μίζες από ατζέντηδες για να περνούν μεταγραφές. Με στοιχεία και έρευνα. Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Σαμ Άλαρνταϊς αποτέλεσε παρελθόν από τη θέση του προπονητή της Εθνικής Αγγλίας, καθώς καταγράφτηκε να πουλά πληροφορίες σε επιχειρηματίες, που ήταν μεταμφιεσμένοι ρεπόρτερ της Telegraph, για το πως μπορούν να παρακάμψουν τους κανονισμούς της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε θέματα μεταγραφών.

*Το 2005 η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε την μεταγραφή του ταλαντούχου Νιγηριανού Τζον Όμπι Μίκελ. Συμφώνησε με την νορβηγική Λιν, αντίθετα με την επιθυμία του παίκτη, που ήθελε Τσέλσι. Η υπόθεση πήγε στη FIFA και ο Μίκελ δικαιώθηκε, φορώντας τελικά τα «Μπλε».

*Η μεταγραφή των Τέβες και Μασεράνο από την Κορίνθιανς στην Γουέστ Χαμ έγινε με έναν πολύ περίεργο τρόπο, αφού το 50% των δικαιωμάτων των δύο ποδοσφαιριστών βρισκόταν σε ένα πολυδαίδαλο σύστημα offshore.

Η Premier League τελικά τιμώρησε με πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 5.5 εκατομμυρίων λιρών τον σύλλογο του Λονδίνου, για το γεγονός ότι απέκρυψε έγγραφα και προχώρησε στις μεταγραφές εκμεταλλευόμενη το παράνομο καθεστώς της ιδιοκτησίας “τρίτου μέρους”.

*Το 2006, ο μάνατζερ του Άσλεϊ Κόουλ, Τζόναθαν Μπάρνετ, τιμωρήθηκε με παύση της άδειάς του για 18 μήνες και πρόστιμο 100.000 ευρώ για συμφωνία κάτω από το τραπέζι του παίκτη του με την Τσέλσι, ενώ ήταν ακόμα παίκτης της Άρσεναλ. Το όνομα του Μπάρνετ ήταν στα Football Leaks, καθώς πήρε προμήθεια σχεδόν 15 εκατομμυρίων για την μεταγραφή του Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Οι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζονται σαν πρώτες ύλες, όπως στο αποικιακό παρελθόν της Αφρικής συλλέγονταν οι πολύτιμοι λίθοι και τα μέταλλα για το καλό της Ευρώπης και της Δύσης. Πλέον, η συγκομιδή στην Αφρική αφορά ανθρώπους. Πρόκειται για ένα απίστευτο επίπεδο εκμετάλλευσης», έλεγε ο Γαλλοβέλγος πολιτικός Ζαν μαρί Ντεντεκέρ, μία από τις βασικές φωνές κατά του trafficking στο Βέλγιο, όπου η εκμετάλλευση Αφρικανών ποδοσφαιριστών ανθίζει εδώ και καιρό. Σε έρευνα που έκανε, ανακάλυψε πολλές περιπτώσεις κανονικού ποδοσφαιρικού trafficking από την Γκάνα και τη Νιγηρία προς το Βέλγιο, με τους ηθικούς αυτουργούς να συνδέονται με τα διεθνή κυκλώματα πορνείας και την διακίνηση ναρκωτικών.

Ελπίζουμε να σας ενημερώσαμε αρκετά, για να μην εκτίθεστε κύριε ευρωβουλευτά…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter