Το τμήμα φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την εκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας

Θετικά χαιρετίζει την εκλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου το τμήμα φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα ειλικρινή του συγχαρητήρια στην κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την εκλογή της στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα που είναι η Προεδρία της Δημοκρατίας και την ικανοποίηση του γιατί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γυναίκα.

Η προηγούμενη εξαιρετική θητεία της ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας που υπηρέτησε με σθένος τη δικαιοσύνη αλλά και αρκετές σημαντικές προοδευτικές πολιτικές, όπως η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, η προστασία του περιβάλλοντος, η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, η υπεράσπιση του δικαιώματος των παιδιών των μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή έχουν πάει σε ελληνικό σχολείο, να αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια, αποτελούν τα εχέγγυα για μια προοδευτική θητεία.

Επιπλέον η αναγνώριση εκ μέρους της, των σύγχρονων προβλημάτων που εξακολουθούν και σήμερα να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και όπως φάνηκε μέσα από τη δήλωσή της : «Με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα», ανοίγει το δρόμο ώστε και από την θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, να συμβάλλει για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Σε αυτό τον δρόμο θα έχει την αμέριστη στήριξη μας.

Της ευχόμαστε καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.