Το «Toy story» στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Το «Toy story» στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

-Το 1995 η Pixar άλλαξε την ιστορία του σινεμά δημιουργώντας το «Toy story», το πρώτο τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου στον υπολογιστή. Με αφορμή το τέταρτο φιλμ της σειράς που βγαίνει στις αίθουσες, ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης θυμάται τις καινοτόμες ιδέες της πρώτης ταινίας και μας συστήνει τα νέα πρόσωπα του δημοφιλούς franchise.

-Ο Βάσκος συγγραφέας Φερνάντο Αραμπούρου επισκέφθηκε τη χώρα μας στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία Εν Αθήναις) και μίλησε με την Έμυ Ντούρου για το κορυφαίο έργο του, την «Πατρίδα» αλλά και για τα πολιτικά γεγονότα που συνέβησαν στη Χώρα των Βάσκων από το 1980 μέχρι σήμερα.

-Η περφόρμανς «Καρτερία» που παρουσιάζεται στον χώρο των εργατικών πολυκατοικιών της Κοκκινιάς σε σκηνοθεσία της Καλλιόπης Παναγιωτίδου, ξεκινά τη διαδρομή της από τα χρόνια της προσφυγιάς και της αντίστασης για να καταλήξει στο σήμερα. Το ρεπορτάζ είναι της Ηλέκτρας Ζαργάνη.

-Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου φιλοδοξεί να γίνει μια ετήσια μεγάλη γιορτή του σινεμά προσφέροντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού την ευκαιρία να ζήσουν επτά κινηματογραφικές ημέρες, από τις 25 Ιουνίου -1 Ιουλίου. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

-Οι Άννα Μαρία Ασλάνογλου και ο Χάρης Θεοδωρέλλης-Ρήγας, δύο από τους ιδρυτές του ελληνοτουρκικού εκδοτικού οίκου «Ιστός» που παράγει πολιτισμό τα τελευταία χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, μιλούν στην Μαρίνα Αγγελάκη για το στοίχημα η ελληνικότητα να είναι κομμάτι της Τουρκίας.

-Αναζητώντας ελληνικά ίχνη σε μια ιστορική γειτονιά της γαλλικής πρωτεύουσας, την περίφημη Μπελβίλ, ο σκηνοθέτης Νίκος Θεοδοσίου παρουσιάζει την ιστορία του Κλεμάν Λεπίδη και της οικογένειάς του που από την Οθωμανική Αυτοκρατορία βρέθηκαν στο Παρίσι.

-Οι διοργανωτές του 22ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Γουδή στις 28- 29- 30 Ιουνίου με συναυλίες, συζητήσεις, προβολές και κουζίνες από κάθε γωνιά του κόσμου γράφουν στο Documento για τα μηνύματα της φετινής γιορτής. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

-Στη στήλη New entries που επιμελείται η Αφροδίτη Ερμίδη γνωρίζουμε τον μουσικό Στέλιο Τσουκιά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter