Το τουρκικό ΥΠΕΞ επιτίθεται σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο

Το τουρκικό ΥΠΕΞ επιτίθεται σε  Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο

Για «ανυπόστατους ισχυρισμούς» εναντίον της Τουρκίας κάνει λόγο το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, αναφερόμενο στην κοινή διακήρυξη Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών, στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι αναφέρεται πως «απορρίπτουμε εντελώς τους ανυπόστατους ισχυρισμούς εναντίον της χώρας μας στην κοινή διακήρυξη που εκδόθηκε στο τέλος της τριμερούς συνάντησης των ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Ελλάδας και «ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου» (όπως ονομάζει την Κυπριακή Δημοκρατία) στις 27 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη».

«Οι προσπάθειες της Ελλάδας και της «ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου» το τελευταίο διάστημα να εμπλέξουν χώρες της ΕΕ καθώς και χώρες της περιοχές στις μαξιμαλιστικές εθνικές πολιτικές τους, αντίθετα με το διεθνές δίκαιο, δεν υπηρετούν την ειρήνη και σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «οι χώρες της περιοχής δεν έχουν ούτε αρμοδιότητες, ούτε ευθύνες, ούτε και λόγο στα προβλήματα του Αιγαίου και στο Κυπριακό. «Δεν έχουν καμιά πιθανότητα επιτυχίας πολιτικής σκοπιμότητας βήματα που στοχεύουν στην παραμέληση και απομόνωση της Τουρκίας και των Τ/κ. Επιπλέον η Ελλάδα ενώ από τη μια μας στέλνει μηνύματα συνεργασίας, από την άλλη καταδεικνύει την ανειλικρίνεια της με τους ανυπόστατους ισχυρισμούς εναντίον της χώρας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι καλεί «τις χώρες να αντιμετωπίσουν τις πολιτικές, οικονομικές και γεωγραφικές πραγματικότητες της περιοχής και να ακολουθήσουν πολιτικές που να συμβαδίζουν με αυτές τις πολιτικές πραγματικότητες».

«Δεν υπάρχει άλλη οδός για την σταθερότητα και τη δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού. Σε αυτή την περιοχή ποτέ δεν θα είναι αποδοτικά και αποτελεσματικά σχέδια που δεν περιλαμβάνουν την Τουρκία και τους Τ/κ. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τ/κ μέχρι τέλους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter