Το τραγικό λάθος στην οικονομία

Το τραγικό λάθος στην οικονομία

Όσο περνούν οι ημέρες και τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται δραματικά, τόσο πλησιάζει η στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αποφασίσει νέο lockdown στην Αττική, περιοχή στην οποία συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.

Και τότε θα φανεί το μέγεθος του λάθους των «άριστων σοφών» οικονομολόγων του Μητσοτάκη, που κατ’ αρχήν δεν ενίσχυσαν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις με την αρχή της πανδημίας παρά τις συμβουλές πολλών νεοφιλελεύθερων πολιτικών αλλά και των παραδειγμάτων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενίσχυσαν την αγορά με δεκάδες δισεκατομμύρια και κατά δεύτερον άνοιξαν ανεξέλεγκτα τον τουρισμό δημιουργώντας ουσιαστικά οι ίδιοι το δεύτερο καταστροφικό κύμα της πανδημίας.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και βλέποντας την καταστροφή που έρχεται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, άρχισε να ψάχνει αγωνιωδώς τους τρόπους κάλυψης των τραγικών της λαθών και εκτιμήσεων.

Στην αρχή έριξαν την ευθύνη στους νέους, αλλά γρήγορα κατάλαβαν το πολιτικό τους λάθος. Στη συνέχεια για μην δουν τα δημοσκοπικά τους ευρήματα στις συγκεκριμένες ηλικίες να μηδενίζονται διέχυσαν την ευθύνη σε όλο τον πληθυσμό αναγάγοντας την προσωπική ευθύνη στην αιχμή της πολιτικής τους.

Μόνο που πλέον οι πολίτες αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το προαναγγελθέν με όλους τους τρόπους από τα φιλικά και καλοπληρωμένα Μέσα Ενημέρωσης, επικείμενο lockdown στην Αττική, θα είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της ελληνικής οικονομίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με την πολιτικής της κατάφερε σε δεκατέσσερις μήνες να την διαλύσει κυριολεκτικά επιστρέφοντας σε συνθήκες πολύ χειρότερες από αυτές του 2010.

Και δυστυχώς αυτή τη φορά θα χρειαστούν πολύ περισσότερα από δέκα χρόνια να να μπορέσει να ανορθωθεί. Βέβαια όχι με πολιτικές Μητσοτάκη, Σταϊκούρα, Βρούτση, Γεωργιάδη σε σχέδια Πισσαρίδη.

Γιατί η οικονομία της Χιλής που έχουν σαν παράδειγμα τα αστέρια της Νέας Δημοκρατίας δεκαετίες μετά το πείραμα Φρίντμαν δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί.

Αλλά τελικά μήπως αυτό θέλουν ο κυριάκος Μητσοτάκης και η τραγική παρέα του;

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter