Το τρέξιμο βελτιώνει τη μνήμη και τη σκέψη μας

Το τρέξιμο βελτιώνει τη μνήμη και τη σκέψη μας

Μια διαφορετική πτυχή του τρεξίματος ανέδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, βάσει της οποίας βελτιώνει το μέρος του εγκεφάλου του ανθρώπου που σχετίζεται με το μνημονικό.

Οι ερευνητές μελέτησαν 11 άνδρες, από 18 ως 25 ετών, που έτρεχαν και άλλους 11 που δήλωσαν ότι δεν είχαν ασκηθεί καθόλου τον τελευταίο χρόνο. Προτίμησαν τους άνδρες γιατί οι γυναίκες είναι πολύ πιο δύσκολο να μελετηθούν καθώς επηρεάζονται από τον κύκλο και τις ορμόνες τους.

Μελέτησαν τους εγκεφάλους τους με μαγνητικές τομογραφίες και βρήκαν ότι στους άνδρες που έτρεχαν οι περιοχές που σχετίζονται με υψηλότερα επίπεδα σκέψης είχαν υψηλότερη δραστηριότητα.

Μπορεί να μην αποδεικνύεται απόλυτα η συσχέτιση ανάμεσα στην καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία και το τρέξιμο αλλά φαίνεται ότι το τρέξιμο έχει πολύ περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες από το να μας βοηθά να χάσουμε βάρος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, το τρέξιμο ενεργοποιεί τον φλοιό, την περιοχή του εγκεφάλου μας που σχετίζεται επίσης με τη μνήμη, αλλά και την προσοχή οξύνοντας τις αισθήσεις, με αποτέλεσμα τα επίπεδα σκέψης των δρομέων να είναι υψηλότερα σε σύγκριση με όσους δεν αθλούνταν.

Είναι γνωστό ότι το τρέξιμο δεν ωφελεί μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό. Οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται σε αυτό προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορούν ασθένειες όπως το αλτσάιμερ και η άνοια να καταπολεμηθούν με την αερόβια άσκηση.

Πηγή: runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter