Το τρίγωνο της διαπλοκής θέλει το κεφάλι του Τσίπρα

Το τρίγωνο της διαπλοκής θέλει το κεφάλι του Τσίπρα

Δεν είναι μόνο η ΝΔ που τρίβει τα χέρια της με το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου. Μιντιάρχες και μεγαλόσχημοι του ντόπιου επιχειρείν θέλουν το κεφάλι του Αλέξη Τσίπρα επί πίνακι, προσπαθώντας να δώσουν τη χαριστική βολή στον μόνο πολιτικό αρχηγό που αντί να ακκίζεται μαζί τους, απειλεί ευθέως τα σχέδιά τους.

Πλην κάποιων εξαιρέσεων που ενδεχομένως δεν αντιλαμβάνονται την παντοκρατορία Μητσοτάκη ως μία θετική εξέλιξη για τη χώρα αλλά και για τα προσωπικά τους συμφέροντα, οι μιντιάρχες θέλουν ένα καθαρό πεδίο μακριά από αστάθμητες πολιτικές περιπτώσεις που φαντάζουν ασύμβατες με τις επιδιώξεις τους. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν και κάποιοι που ενδεχομένως αντιλαμβάνονται την καθολική επικράτηση Μητσοτάκη ως κίνδυνο, αφού τα ποσοστά της ΝΔ δίνουν την εντύπωση πως ο πρωθυπουργός θα καταστεί «εταίρος» στα επιχειρηματικά τους πλάνα.

Οι δε μεγαλοεπιχειρηματίες λιμάρουν τα νύχια τους για την ώρα που η ΝΔ θα τους σερβίρει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, με τη συγκυρία να θυμίζει το φαγοπότι των παγωμένων πιστώσεων του σχεδίου Μάρσαλ. Άλλωστε, το Dοcumento έχει αποκαλύψει τον τρόπο που μια χούφτα βαθύπλουτων θα οικειοποιηθεί κονδύλια που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το όχημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Μοιράζουν €622 εκατ. σε 13 βαθύπλουτους και μία εταιρεία δημοσίων σχέσεων

Γι΄ αυτό και οποιαδήποτε συζήτηση περί αντικατάστασης του Αλέξη Τσίπρα «εν πλω» γίνεται αντιληπτή στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου ως προβοκάτσια από όσους επιθυμούν μία βολική και συμπληρωματική αντιπολίτευση στον «κρουπιέρη» των μεγάλων συμφερόντων, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ανάγκη για προοδευτικό ανάχωμα στη δεξιά επέλαση

Το γεγονός ότι το ποσοστό της ΝΔ θα μπορούσε να αποφέρει τουλάχιστον 170 έδρες με σύστημα ενισχυμένης αναλογικής οδήγησε «γαλάζια» στελέχη σε αλαζονικές δηλώσεις, αποκαλύπτοντας τις μύχιες επιδιώξεις τους.

Όπως αποκάλυψε ο Άδωνης Γεωργιάδης, στόχος της ΝΔ είναι να εξασφαλίσει 180 έδρες στην επόμενη κάλπη προκειμένου να «περάσει» μόνη της και χωρίς κανέναν κοινοβουλευτικό και κοινωνικό έλεγχο τον ολιστικό νεοφιλελεύθερό μετασχηματισμό της χώρας μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης. Η δήλωση ήταν τόσο προκλητική που αντέδρασε ακόμα και ο Νίκος Δένδιας.

Διαβάστε επίσης: Νέα Δημοκρατία: Δένδιας εναντίον Άδωνη για την αλαζονεία του στόχου των 180 βουλευτών

Ιδιωτικά πανεπιστήμια, ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υποδομών, υπηρεσιών και αγαθών του δημοσίου, όπως η Υγεία και το νερό, θα γίνουν βορά για κερδοσκοπικά θηρία και γραβατωμένους κομπραδόρους.

Εδώ, προκύπτει η ανάγκη ανάδειξης μίας ισχυρής αριστερής αντιπολίτευσης που θα βάλει φρένο στις στοχεύσεις εξαΰλωσης του κοινωνικού κράτους και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Κυρίως, μίας αντιπολίτευσης που θα είναι ανάχωμα στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και στην εκτεταμένη διαφθορά που μπορεί να επιφέρει η ηγεμονία Μητσοτάκη εντός και εκτός Βουλής.

Η στρατηγική Τσίπρα

Με νωπό το αποτέλεσμα των εκλογών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαράζει τη στρατηγική του για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Με τις τάσεις εντός του κόμματος να αντιλαμβάνονται πως η ενότητα, η ομοθυμία και η συλλογική βούληση για αλλαγή των συσχετισμών είναι προαπαιτούμενο για να σταθεί όρθια η προοδευτική παράταξη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πως η εξάντληση των δυνάμεων του κόμματος σε μια στείρα αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα πριμοδοτήσει έτι περαιτέρω τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο Ν. Ανδρουλάκης θα μείνει εκτός κάδρου κριτικής. Οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα αναδειχθούν, όπως επίσης θα τονιστούν εκ νέου οι ευθύνες του συγκεκριμένου κόμματος για τη χρεοκοπία της χώρας και η σύμπραξή του με τη ΝΔ, γεγονός που οδήγησε ακόμα και στην αντιδημοκρατική κυβέρνηση του δοτού Παπαδήμου.

Παράλληλα, από το στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λείψει το ΚΚΕ, το οποίο με πρόσχημα την ωρίμανση των συνθηκών «κλότσησε» την ιστορική ευκαιρία της απλής αναλογικής, η οποία ήταν και πάγιο αίτημά του Περισσού.

Ωστόσο, ο βασικός αντίπαλος είναι και παραμένει η πιο σκληρή Δεξιά στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Στις τέσσερις εβδομάδες που απομένουν έως να στηθούν οι νέες κάλπες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να στοχοπροσηλωθεί στην περιγραφή του προγράμματος του κόμματος προκειμένου φτάσει παντού το μήνυμα πως οι πλειστηριασμοί, η ρεμούλα, η αισχροκέρδεια και το ξεπούλημα δεν είναι νομοτέλεια, αλλά αντιστρέψιμη κατάσταση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter