Το τσίμπημα του… Πελεκάνου

Το τσίμπημα του… Πελεκάνου

Ένα τρίποντο του 38χρονου Μιχάλη Πελεκάνου έδωσε τη νίκη στον Ήφαιστο Λήμνου, στο θρίλερ της 17ης αγωνιστικής της Basket League. Το φιλοξενούμενο Λαύριο δεν είχε χάσει το προβάδισμα σε κανένα σημείο του αγώνα, μέχρι που δέχθηκε το καθοριστικό καλάθι από τον βετεράνο γκαρντ στην εκπνοή του παιχνιδιού (67-65). Ο Ήφαιστος ανέβηκε προσωρινά στην πρώτη τετράδα, με ρεκόρ 10-7.

Ο Πελεκάνος -όπως και ο Μάριος Μπατής του Ιωνικού έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α1 σε τέσσερις διαφορετικές δεκαετίες, αφού πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 1999 με την ομάδα του Περιστερίου. Είναι γεννημένος τον Μάιο του 1981 και έπαιξε με την Εθνική Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και στο Ευρωμπάσκετ της προηγούμενης χρονιάς. Στο σημερινό ματς πέτυχε 13 πόντους.

Ο 3ος της κατάταξης Προμηθέας Πάτρας γνώρισε νέα ήττα, από τον Κολοσσό στη Ρόδο με 73-70 (Αγκμπελέσε 18 – Αγραβάνης 20). Σε αυτό το ματς έκανε την αποχαιρετιστήρια εμφάνισή του ο Οκτάβιους Έλις, ο οποίος θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός πέτυχε 2 πόντους πριν αποβληθεί με αντιαθλητικό φάουλ και τεχνική ποινή.

Ο Ηρακλής συνέτριψε τη Λάρισα με 83-67, με 21 πόντους του Χάνλαν και 20 του Καββαδά. Το Ρέθυμνο πέτυχε 8η νίκη εντός έδρας, με το 73-61 επί του Πανιωνίου στο «Μελίνα Μερκούρη» (Φράνκαμπ 29).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter