Το Twitter αποχαιρετά την Ειρήνη Παππά – Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο

Το Twitter αποχαιρετά την Ειρήνη Παππά – Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο

Απαρηγόρητος ο καλλιτεχνικός κόσμος μετά την είδηση του θανάτου της Ειρήνης Παππά. Το δυσάρεστο νέο έχει κάνει από το πρωί το γύρο του διαδικτύου. Πλήρης ημερών και πλήρης επιτυχιών σε διεθνές επίπεδο η Ειρήνη Παππά υπήρξε μια από τις καλύτερες ηθοποιούς της μεταπολεμικής γενιάς.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Ειρήνη Λελέκου. Το Παππά, το πήρε το 1947 όταν παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Άλκη Παππά. Συνολικά πρωταγωνιστεί σε πάνω από 100 ταινίες και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Τσινετσιτά, Χόλιγουντ, Γιουγκοσλαβία, Λίβανος, Μαρόκο, Βραζιλία, Αυστραλία, Πορτογαλία.

Το 2000, τιμήθηκε με τον τίτλο «Γυναίκα της Ευρώπης» και το 2009 με τον Χρυσό Λέοντα Μπιενάλε του Θεάτρου της Βενετίας, από τα χέρια του σκηνοθέτη Μαουρίτσιο Σκαπάρρο. Το 2008, η Ιταλία την τίμησε με το «Βραβείο Ρώμη» στο αρχαίο θέατρο της «Όστια Αντίκα»

Τα τελευταία χρόνια είχε τιμηθεί και με τον τίτλο της επιτίμου Διδάκτορος στο Πανεπιστήμιο Τορ Βεργκάτα της Ρώμης στην Ιταλία. Συνολικά έλαβε περισσότερες από 24 τιμητικές διακρίσεις και βραβεία.

Τα μηνύματα στο Twitter μιλούν για το σύμβολο της ελληνικής ομορφιάς.

 

Διαβάστε επίσης

Πένθος για τον θάνατο της Ειρήνης Παππά – Από το Χιλιομόδι Κορινθίας στο Χόλιγουντ (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter