Το βάρος της σε χρυσάφι

Το βάρος της σε χρυσάφι

Η αγαπητή Μαρέβα Γκραμπόφσκι έκανε comeback. Εκεί που όλοι απέφευγαν τα σχόλια για το πρόσωπό της, μπερδεμένοι από την απουσία της και κυρίως από τις αποστάσεις της από τον Κυριάκο, εμφανίστηκε απαστράπτουσα στον Λευκό Οίκο φορώντας το βάρος της σε χρυσάφι. Πείτε μου ποιος θα προσέξει την Τζιλ Μπάιντεν ή την Κάμαλα Χάρις όταν έχει μπροστά του τον θησαυρό των Αζτέκων; Η σιγή ασυρμάτου έληξε και σαν ευλογία από τον ουρανό μοιράστηκε και πάλι το non paper (για να μην κουράζονται οι δημοσιογράφοι) στο οποίο ο νέος porte-parole της Μαρέβας ενημέρωνε ότι «το μαξιμαλιστικό κολιέ της Μαρέβας Μητσοτάκη που θύμισε ελληνική παράδοση και την τέχνη του Νταλί εντυπωσίασε τους πάντες». Ετσι ακριβώς το έγραψαν όλοι, όχι γιατί πήραν εντολές, αλλά γιατί είναι κάτι πανθομολογούμενο. Σε ένα δεύτερο κύμα των σχετικών ρεπορτάζ τα σάιτ ανακάλυψαν τη δημιουργό του κοσμήματος, που δεν είναι άλλη από την Ελληνοϊταλίδα Λίζα Σωτήλη. Η κ. Σωτήλη είναι ένας θρύλος, αφού έχει φτιάξει κοσμήματα για την Κλαούντια Καρντινάλε, τον Νουρέγεφ, τον Αντι Γουόρχολ, τον Νταλί και δούλεψε δίπλα στον Τζιόρτζιο ντε Κίρικο. Λίγο η λάμψη του χρυσού, λίγο το δάνειο λάμψης από τη Λίζα Σωτήλη, η κ. Γκραμπόφσκι κατάφερε να έχει τις λαμπερές φωτογραφίες που πολύ επιθυμούσε. Μια μικρή λεπτομέρεια είναι το κόστος του κοσμήματος. Τιμοκατάλογος για τα ανεκτίμητα έργα της Σωτήλη δεν βρέθηκε. Μπορώ όμως να σας πω ότι ένα πολύ μικρότερο που έχει στην κατοχή της φίλη μου στοιχίζει γύρω στις 40.000 ευρώ. Και δεν είναι τα βάρος της Μαρέβας σε χρυσό.

Τικ – τακ

Δεν μπορεί να μην προσέξατε την απουσία. Από τις φωτογραφίες στον Λευκό Οίκο και από το ταξίδι φυσικά έλειπε ο γιος Μητσοτάκη. Μπορεί να έκαναν το επίσημο ταξίδι οικογενειακή υπόθεση, αλλά επιλέχτηκε να απουσιάζει ο γιος. Ο λόγος προφανής. Μετά το σκάνδαλο του διορισμού του στο Ευρωκοινοβούλιο καλό είναι να μη φαίνεται. Να υπονοείται έστω ότι εργάζεται. Στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι παρατηρητικοί πρόσεξαν ένα ακουστικό επιστροφής στο αυτί του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν έδινε συνέντευξη στον Αμερικανό δημοσιογράφο Ντέιβιντ Ιγκνάσιους. Γιατί ένας συνεντευξιαζόμενος να έχει επιστροφή, δηλαδή επαφή με κάποιον πιθανό υποβολέα; Ποιος ψιθύριζε στο αυτί του Μητσοτάκη και τι; Πάντως ο υποβολέας δεν τον έσωσε από την πανωλεθρία στην ερώτηση που του έκανε ο Ιγκνάσιους για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

Τα μαχαίρια στη ΝΔ έχουν βγει ανοιχτά. Αυτό το πιστοποιούν και οι δημοσιογράφοι του Documento, οι οποίοι πλέον δέχονται δεκάδες τηλεφωνήματα από παράγοντες της κυβέρνησης. Φαίνεται όμως και από τις κοσμικές στήλες. Εχουν αρχίσει και χτυπάνε τα «γυναικόπαιδα» των ανεπιθύμητων. Οχι για σκάνδαλα αλλά για γόβες. Φιλοκυβερνητικά σάιτ τα βάζουν με το ντύσιμο της κ. Μανωλίδου (αντιγράφω: «υπερβολική για μια πρωινή εμφάνιση»), ενώ δίπλα αποθεώνουν τη Μαρέβα. Πιστέψτε με, δεν υπάρχει καλύτερη ένδειξη για τις πολιτικές εξελίξεις από το είδος του κουτσομπολιού που επιστρατεύεται στις φυλλάδες. Επειδή δεν ήρθε η ώρα ακόμη να δείρουν τον Αδωνη, δέρνουν το σαμάρι.

Ο Αδωνης πάντως έχει ψυλλιαστεί τι του ετοιμάζουν και άρχισε τη γνωστή υπερέκθεση στα κανάλια για δημιουργία κοινού. Κινείται όμως έντονα και στο παρασκήνιο, φτιάχνοντας αναχώματα. Θέλει να μπορεί να επιδείξει παντού ανθρώπους του ως άμυνα.

Πήγε λοιπόν στο Ναύπλιο για να μιλήσει στη γενική συνέλευση της ΚΕΕ και αγνοώντας τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη και παράγοντες της ΝΔ. Εκτός από τον Νίκα, απέφυγε να συναντήσει και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Είναι γνωστό ότι αγαπιούνται πολύ, αλλά σε λίγο το ερώτημα θα είναι ποιος αγαπά και ποιος όχι τον Αδωνη. Θα το βάλει ο ίδιος ως δίλημμα.

Η εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε ένα άλλο κόμμα. Τα μάτια είναι στραμμένα στον Αλέξη Τσίπρα και τα μηνύματα εστάλησαν εντός και εκτός. Κάποιοι όμως δεν μαθαίνουν. Ή όπως λένε: «Εγώ έχω διαλύσει πέντε φορές κόμματα».

Αφού λοιπόν έχασαν όσα έπρεπε να χάσουν στο κόμμα γιατί έτσι αποφάσισαν τα μέλη, προσπαθούν να δημιουργήσουν μικρές διαλυτικές συνωμοσίες κατά τόπους. Προσπαθούν να εκπαραθυρώσουν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που έχουν εκλεγεί με ποσοστώσεις χρησιμοποιώντας διάφορα κόλπα.

Παρότι έχουμε στοιχεία με διευθύνσεις και ονόματα, δεν έχει νόημα καν η αναφορά σε αυτούς. Η Iστορία έχει κρίνει. Οι άνθρωποι τους έχουν ξεχάσει, ακόμη και αν οι ίδιοι δεν το γνωρίζουν.

Δώσ’ τα όλα

Ρεσιτάλ επιτυχίας η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο. Εννοώ στα κανάλια και γενικώς στα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα. Μεγάλη επιτυχία. Στις ΗΠΑ η επίσκεψη Μητσοτάκη δεν ήταν ούτε μονόστηλο στις εφημερίδες, ενώ όσο ο πρωθυπουργός ήταν στην Αμερική υπήρξε πληθώρα δημοσιευμάτων που αναφέρονταν στα προβλήματα ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα. Οι ομιλίες του Κυριάκου ήταν ένα ποτ πουρί από ελληνοαμερικανικές αναφορές, στις οποίες επιχειρούσε σώνει και καλά να εμφανίσει Ελλάδα και ΗΠΑ ως κομμάτι ενιαίου πολιτισμού. Ο Παρθενώνας συγκρίθηκε με το Μνημείο Λίνκολν και το Μεσολόγγι με τη Μαριούπολη της Ουκρανίας. Ηταν δε τόσο πετυχημένη η σύγκριση της Εξόδου του Μεσολογγίου με τη Μαριούπολη, ώστε την ώρα που ο Μητσοτάκης αποθέωνε την αντίσταση των Ουκρανών και τη συμβολή των ΗΠΑ η Μαριούπολη έπεφτε στα χέρια των Ρώσων. Η κύρια ομιλία του Μητσοτάκη στο Κογκρέσο ήταν ό,τι ήθελαν να ακούσουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι. Ενας ύμνος στην Αμερική, της οποίας επαρχία μπορεί πλέον να θεωρήσει κάποιος την Ελλάδα. Και γιατί να μην τη θεωρήσει, αφού κατά τον Μητσοτάκη ακόμη και η Ελληνική Επανάσταση είναι εμπνευσμένη από την αμερικανική. Κατά τα λοιπά, αφού δώσαμε βάσεις και προσβάσεις χωρίς ανταλλάγματα και αφού επιβεβαιώσαμε σιωπηλά τον διπλωματικό και ειρηνευτικό ρόλο του Ερντογάν στην υφήλιο, εισπράξαμε τα βασικά. Πληθώρα φωτογραφιών και σέλφι για να λένε οι αυλικοί ότι ήταν κάποτε με τον βασιλιά. Οι φωτογραφίες θα στοιχίσουν λίγο ακριβά γιατί θα πληρωθούν με 3,5 δισ. εξοπλισμών, αλλά έτσι προχωράει η ζωή. Ας μην είμαστε μεμψίμοιροι. Οταν έρχεται ο λογαριασμός του ρεύματος να κοιτάτε τη φωτογραφία της Φαμίλιας που χαμογελά δίπλα στο ζεύγος Μπάιντεν. Αλλωστε είναι ιστορική φωτογραφία: όταν η Ελλάδα τα έδωσε όλα.

Ο Μίλτος κάνει πόλεμο

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως γόνοι του πολιτικού συστήματος έχουν, η αλήθεια είναι, πολλά κοινά. Αλλά, όπως λέει εδώ και μέρες ο Μίλτος σε φίλους του, ο Κυριάκος έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει ο ίδιος: αγνωμοσύνη. Φαίνεται ότι ο Κυριάκος ετοιμάζει για τον Βαρβιτσιώτη μεταχείριση Σαμαρά. Αφού τον χρησιμοποίησε και αφού του έδωσε να καταλάβει ότι είναι (για διάφορους λόγους που ξέρουν οι δυο τους) ο άνθρωπός του, τώρα τον πετά λόγω υποτιθέμενων αντικειμενικών συνθηκών. Ο Μίλτος είχε στηρίξει την εκλογή του Κυριάκου. Ο Μητσοτάκης έδειξε να το εκτιμάει. Τον έβαλε μάλιστα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών (όχι υφυπουργό, έχει σημασία) για να ελέγχει τον επικίνδυνο Νίκο Δένδια και αν χρειαστεί να τον παρακάμπτει. Ο Βαρβιτσιώτης μάλιστα έκανε πολλές ειδικές αποστολές εξ ονόματος του πρωθυπουργού, στις οποίες ο Μητσοτάκης ήθελε να περνάει τα δικά του μηνύματα και όχι του Δένδια. Ολα έδειχναν ότι πάνε καλά και ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης περίμενε μια ευρωπαϊκή καριέρα σε αξίωμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η ΝΔ, ως κόμμα του ΕΛΚ που έχει την εξουσία, έχει άτυπα το δικαίωμα να βάλει αντιπρόεδρο στο ΕΛΚ ή γενικό γραμματέα. Για τις θέσεις ήταν σίγουρος ο Μιλτιάδης. Ξαφνικά όμως ο Μητσοτάκης ψηφίζει για αντιπρόεδρο του ΕΛΚ τον Ισπανό Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς, τον ευρωβουλευτή δηλαδή στον οποίο βολεύτηκε ο γιος του. Στη δε θέση του γραμματέα στέλνει τον Θανάση Μπακόλα, στου οποίου το βιογραφικό δεν ανιχνεύονται ιδιαίτερες ικανότητες, αλλά υπάρχει κάτι σημαντικό που ορίζει τη μητσοτακική αριστεία: είναι φίλος του Κυριάκου. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, ο Μιλτιάδης ετοιμάζεται για σιωπηλό πόλεμο. Μην ξεχνάτε ότι ο μπαμπάς του υπήρξε υπουργός Αμυνας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter