Το βαθύ κράτος της ΝΔ πίσω από την Abacus και τη δημοσκόπηση της ντροπής

Το βαθύ κράτος της ΝΔ πίσω από την Abacus και τη δημοσκόπηση της ντροπής

Στην πρώτη πολιτική δημοσκόπηση της άγνωστης μέχρι τώρα εταιρείας έρευνας αγοράς – όπως διαφημίζεται στην ιστοσελίδα της – η Abacus Research δημοσίευσε στοιχεία που παρουσιάζουν μια μαγική εικόνα.

Το γεγονός αυτό οφείλεται τόσο σε αμφισβητούμενες μεθοδολογικές επιλογές όσο και σε διασυνδέσεις με το γαλάζιο περιβάλλον πέριξ και μέσα στη Νέα Δημοκρατίας.

Τα μεθοδολογικά ατοπήματα

Καταρχάς να ξεκινήσουμε από τα βασικά. H δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ήταν κομμένη στα δύο: η μία αφορούσε την κακοκαιρία, που διεξήχθη σε 303 νοικοκυριά, μέγεθος δείγματος ανεπαρκές για να δώσει ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα. Η άλλη ήταν με δείγμα 1.012 πολίτες με τηλεφωνική έρευνα. Η μεθοδολογία της έρευνας είναι αμφισβητήσιμη ως προς την αντιπροσώπευση των πολιτών και της πραγματικής προτίμησής τους.

Γιάννης κερνάει (δημοσκοπικά), Γιάννης πίνει (εκλογικά)

Πάμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης. Μεταξύ των ιδιοκτητών της εταιρείας Abacus Research φαίνεται να είναι και η κυρία Καράμπελα Χριστίνα. Η ίδια φαίνεται να είναι επίσης ιδιοκτήτρια της εταιρείας έρευνας αγοράς Όπερ Έδει Δείξαι – QED ΕΠΕ. Με μια αναζήτηση στην Διαύγεια, μπορεί να δει κανείς αναθέσεις στην QED, η αξία των οποίων αγγίζει τις 150 χιλιάδες ευρώ. Η κυρία Καράμπελα συνδέεται με την οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς είναι αντιπρόεδρος στην ΜΚΟ που ίδρυσε η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, ActionAid.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, ένας ημέτερος της Οικογένειας

Άλλη μια διόλου τυχαία σχέση της  κα Καράμπελα είναι το γεγονός ότι είναι σύζυγος του κ. Χρήστου Βαλταδώρου. Ο κος Βαλταδώρος είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Newton Laboratory  η οποία, όπως έχει αποκαλύψει το Documento , το Νοέμβριο του 2020 ανέλαβε με απευθείας ανάθεση την καμπάνια της ιστοσελίδας gov.gr.

Όλοι οι παραπάνω δημοσίευσαν μια δημοσκόπηση που θέλει τη ΝΔ 14 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον τελευταίο ισόβαθμο με τον εξαφανισμένο Νίκου Ανδρουλάκη του ΚΙΝΑΛ την ώρα μάλιστα της απόλυτης κατάρρευσης του περίφημου επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη, της περιφέρειας Αττικής του Πατούλη και των δήμων της Αττικής (στη ΝΔ ανήκει η πλειοψηφία τους) από τον χιονιά.

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter