Το «ΒΗΜΑ» επιβεβαιώνει την παρακολούθηση Δένδια απέναντι στις διαψεύσεις Μητσοτάκη – Γεωργιάδη

Το «ΒΗΜΑ» επιβεβαιώνει την παρακολούθηση Δένδια απέναντι στις διαψεύσεις Μητσοτάκη – Γεωργιάδη

Η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής επιβεβαιώνει την παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, την οποία είχε αποκαλύψει το Documento στο πλαίσιο του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.

Συγκεκριμένα, το Documento είχε γράψει: Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν επίσης σε εντατική παρακολούθηση. Η στάση του απέναντι στον Μητσοτάκη, οι θέσεις για θέματα εξωτερικής πολιτικής και η πολιτική του κουλτούρα τον κατέταξαν στον κατάλογο των υπό παρακολούθηση. Για τον Μητσοτάκη το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι θεωρούσε τον Δένδια αυτόν που θα ηγούνταν πιθανού εσωκομματικού πραξικοπήματος εναντίον του.

«Ντροπή και αίσχος να κατηγορούμαι με απίστευτα ψέματα ότι παρακολουθούσα υπουργούς», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις του Documento.

Άξιο σημασίας είναι ότι την περασμένη Τρίτη ο Άδωνης Γεωργιάδης εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ και ανοιχτά και απροκάλυπτα ο υπουργός του Κυριάκου απείλησε τον εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, με φυλακή σε μια προσπάθεια να τον τρομοκρατήσει, ώστε να μη δημοσιοποιήσει τις αποδείξεις για τη λίστα των παρακολουθήσεων που διενεργούσε το σύστημα του Μαξίμου.

Συγκεκριμένα ο Αδωνης Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι αποδείξεις, τις οποίες ας σημειωθεί ότι ζητούν εναγωνίως να δημοσιοποιήσει ο εκδότης του Documento από το Σάββατο το μεσημέρι όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προσχηματικά βέβαια, «είναι προϊόντα παράνομης παρακολούθησης και ότι με την ελληνική νομοθεσία είναι κακούργημα που τιμωρείται με 20 χρόνια φυλακή».

Επίσης απείλησε όποιον κατέχει μηνύματα δικά του ότι θα του κάνει μήνυση είτε λέγεται Βαξεβάνης είτε Τσίπρας καθώς αυτά είναι σύμφωνα με τον ίδιο προσωπικά δεδομένα.

Τώρα που την παρακολούθηση επιβεβαιώνει και το ΒΗΜΑ θα ζητήσει ο Αδωνης φυλάκιση; Αν όχι, τότε ο Μητσοτάκης πρέπει να παραιτηθεί. Αν ο ίδιος έκανε την παρακολούθηση του ΥΠΕΞ είναι ένοχος, αν τη έκαναν άλλοι τότε έχει τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια της χώρας.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι με μία πολύ προσεκτική διαρροή τοποθετήθηκε ο Νίκος Δένδιας μετά τη λίστα του Documento με τα ονόματα υπουργών, πολιτικών και δημοσιογράφων που έπεσαν θύματα παρακολούθησης από το Predator, δηλαδή από την ίδια την κυβέρνηση, χωρίς να διαψεύσει κατηγορηματικά την παρακολούθηση του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter