Το who is who του κυβερνητικού ανασχηματισμού – Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι

Το who is who του κυβερνητικού ανασχηματισμού – Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι

Σε ανασχηματισμό για τα μάτια του κόσμου προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώνοντας όσους προέβλεπαν ότι παρά τις προθέσεις του Μαξίμου οι Σαμαρικοί υπουργοί Άδωνης Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Όπως και ο κατά πολλούς άνθρωπος του Βαγγέλη Μαρινάκη στο υφυπουργείο Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Επειδή όμως τα λεφτά είναι πολλά, ειδικά τα περίπου 21 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης, ο Άδωνης Γεωργιάδης απώλεσε το χαρτοφυλάκιο των Επενδύσεων το οποίο πέρασε στα χέρια του αναβαθμισμένου σε αναπληρωτή πρώην Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση.

Τοποτηρητή όμως απέκτησε και ο έτερος Σαμαρικός στο κυβερνητικό σχήμα Γιάννης Βρούτσης, τον καθηγητή Παναγιώτη Τσακλόγου, ο οποίος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Σε μία εποχή μάλιστα που εντείνεται η φημολογία ότι το σχέδιο Πισσαρίδη περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση του δεύτερου ασφαλιστικού πυλώνα η οποία θα χρηματοδοτηθεί από χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Κατά πολλούς το project είναι αρκετά φιλόδοξο για να το αναλάβει ο κ. Βρούτσης.

Ο κ. Σαμαράς έχει έναν ακόμη λόγο να χαίρεται αφού υπουργοποιήθηκε ένας ακόμη «δικός» του βουλευτής ο Νικόλαος Ταγαράς. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο ανασχηματισμός έγινε ή για την ακρίβεια περιορίστηκε σε τρεις – τέσσερις διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να εξασφαλισθεί η πολιτική σιωπή του πρώην πρωθυπουργού στις εξελίξεις που έρχονται μέσα στον Αύγουστο στα εθνικά θέματα. Κι εδώ βέβαια θα έχει ενδιαφέρον τόσο η στάση του «Μακεδονομάχου» κ. Σαμαρά σε έναν με διευρυμένη ατζέντα διάλογο με την Τουρκία όσο και η στάση του Άδωνη Γεωργιάδη που έχασε το «πλούσιο» χαρτοφυλάκιο.

Όσο για την υπουργοποίηση της κας Ράπτη, μεγάλος χαμένος κατά πολλούς ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος παρά τα διθυραμβικά σχόλια του Τύπου κατά τη διάρκεια του lockdown βρέθηκε εκτός ενημέρωσης, λόγω διαφωνιών έγραψε την Κυριακή η Καθημερινή, αλλά τουλάχιστον θα εμφανιστεί και πάλι το απόγευμα στις τηλεοράσεις μας μερικές ώρες μετά τον μίνι κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter