Το ωράριο λειτουργίας σε εμπορικά και σούπερ μάρκετ παραμονή Χριστουγέννων

Το ωράριο λειτουργίας σε εμπορικά και σούπερ μάρκετ παραμονή Χριστουγέννων

Στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου που ισχύει τις τελευταίες ημέρες, τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά και αύριο Κυριακή, από τις 11:00 έως και τις 18:00.

Αξίζει να σημειωθεί πως μοναδικές αργίες για τους εργαζόμενους στα καταστήματα θα είναι τα Χριστούγεννα και η επομένη των Χριστουγέννων, οπότε και τα εμπορικά θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη. Στη συνέχεια, από την Τετάρτη έως την Παρασκευή ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει προτείνει ωράριο λειτουργίας από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ.

Το Σάββατο πριν την Πρωτοχρονιά, τα μαγαζιά αναμένεται να ανοίξουν στις 9:00 και θα κλείσουν στις 18:00, ενώ την Κυριακή που είναι η παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα.

Το εορταστικό ωράριο καταστημάτων αναλυτικά

Φέτος τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα μπορούν να ανοίξουν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Την Κυριακή 24 και 31 Δεκεμβρίου μπορούν επίσης να είναι ανοιχτά. Σκοπός είναι οι καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Τις καθημερινές τα καταστήματα θα είναι ανοικτά έως τις 9 το βράδυ. Τα Σάββατα θα είναι ανοικτά έως τις 6 το απόγευμα. Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν στις 11 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

Προσοχή! Αλλάζουν τα δεδομένα για την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου

Για την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου διαφοροποιείται ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας. Προτείνει στα καταστήματα να ανοίξουν – την ίδια ώρα όπως σε όλη την Ελλάδα – στις 11 το πρωί. Αλλά να κλείσουν στις 5 το απόγευμα. Σε άλλες περιφέρειες οι εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν λειτουργία των καταστημάτων έως τις 6 το απόγευμα. Τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες καταστημάτων θα παραμείνουν ανοικτά τις καθημερινές έως τις 9 το βράδυ. Τα Σάββατα θα λειτουργούν έως τις 8 το βράδυ. Για τις Κυριακές προτείνεται να είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα την ημέρα των Χριστουγέννων και στις 26 Δεκεμβρίου, τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2018 και την Τρίτη 2 του μήνα. Κάποιες μεγάλες εμπορικές αλυσίδες έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι κλειστά και στις 6 Ιανουαρίου 2018.

Διαβάστε επίσης

Μέχρι ποια ώρα θα λειτουργήσουν εμπορικά και σούπερ μάρκετ την παραμονή Χριστουγέννων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter