Το χαμόγελο ενός ανέμελου κι ανεύθυνου πρωθυπουργού

Το χαμόγελο ενός ανέμελου κι ανεύθυνου πρωθυπουργού

Θα περίμενε κανείς μια ισχυρή δόση αυτοκριτικής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τις φωτιές, μετά και την απροσδόκητη συγγνώμη που είχε πει 3 μέρες πριν, στο τηλεοπτικό διάγγελμά του. Όχι όμως, παρά το γεγονός ανέφερε ξανά τη λέξη, απέδειξε ότι η συγγνώμη του είναι καθαρά προσχηματική και ειπώθηκε από τα χείλη του μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

*** Κι αυτό γιατί στη δίωρη σχεδόν συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μάθαμε ότι τελικά κανείς δεν φταίει για τίποτα. Όλα έγιναν σωστά. Κι αν υπάρχουν ευθύνες μπορεί να μην είναι προσωπικές. Μπορεί, είπε, να είναι πολιτικές, επιχειρησιακές, συλλογικές. Άρα είναι πιθανό να μην δούμε να πέφτει κανένα κεφάλι, που μάλλον αυτό θα συμβεί αν θέλετε τη γνώμη μου. Κριτική, έτσι κι αλλιώς, πόσοι κάνουν; Το 95% έχουν πετσοταϊστεί.

*** Δεν μας είπε ούτε ένα λάθος. Μας έβαλε, δε, ν’ αναλογιστούμε όχι μόνο τι καταστράφηκε, αλλά και τι διασώθηκε. Τι διασώθηκε, που αν δεν ήταν οι κάτοικοι των χωριών σε όλες τις φωτιές θα κλαίγαμε με μαύρο δάκρυ.

***Είπε, επίσης, ότι δεν θέλει, ως Κράτος να διαχειρίζεται χρήματα («το έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν και δεν τα έχουμε καταφέρει καλά») και πως τις αναδασώσεις θα τις αναλάβουν ιδιωτικές εταιρείες. Έχουν αποδείξει άλλωστε πως τα πάνε καλά με τις απευθείας αναθέσεις και τσεκάρουν τα πάντα για να μην παρατηρηθούν φαινόμενα διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

*** Θυμάστε που αγοράζαμε μάσκες, ας πούμε, από βουλκανιζατέρ κι από εταιρείες που είχαν συσταθεί 2 μέρες πριν τον διαγωνισμό; Ή που η τιμή τους ήταν 12 φορές υψηλότερη απ’ αυτή των φαρμακείων σε λιανική; Ή θυμάστε που αγοράσαμε παγκάκια με 5.700 ευρώ και ζαρντινιέρες με 4.000 ευρώ και έβγαιναν μετά επαγγελματίες στο twitter και γελάγανε και έλεγαν πόσο πραγματικά κοστίζουν και πόσο κοστίζει το κάθε φύλλο λαμαρίνας;

Ε, κάπως έτσι θα γίνει και τώρα, θυμηθείτε με… Όταν η τραγωδία γίνεται ευκαιρία, ε;

*** Μάθαμε, επίσης και δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά, ότι σχεδόν αποκλείεται το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, αφού η προσφυγή θα ήταν μια «ένδειξη αδυναμίας». Κι αυτός με την έπαρση που έχει, μόνο αυτό δεν θέλει να δείξει κι ας έχει γκρεμιστεί η χώρα.

*** Α! υποχρεώθηκε ν’ απαντήσει και για τις προαγωγές των Κωνσταντίνου Τσουβάλα και Στέφανου Κολοκούρη σε ΓΓ Δημόσιας Τάξης και αρχηγό του Πυροσβεστικού σώματος, οι οποίοι είχαν ενεργό και σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της φωτιάς στο Μάτι.

Τον ρώτησαν και του γύρισε το μάτι, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο.

«Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεστε», απάντησε αρχικά με δικτατορικό ύφος και όταν άκουσε τα ονόματα απάντησε πως ο κ. Τσουβάλας έγινε υπαρχηγός κι αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επί ΣΥΡΙΖΑ και πως «αν ήξερε κάτι ο κ. Τσίπρας δεν θα είχε προχωρήσει σε αυτή την επιλογή».

Ναι, υπαρχηγός κι αρχηγός επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε, αλλά μετά το Μάτι ο κύριος αυτός αποστρατεύτηκε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο επανέφερε στο προσκήνιο, αλλά τον έκανε και ΓΓ Δημόσιας.

 

 

*** Για τον κ. Κολοκούρη δεν απάντησε καν. Τι να πει; Τα λέει όλα η επιστολή των συγγενών των θυμάτων στο Μάτι.

 

 

*** Εδώ, εσείς, καταλαβαίνετε τι λέει; Έμπλεξε ανεμβολιαστές, ανεμογεννήτριες, φωτιές, δικαστήρια σε κάτι που μάλλον ο ίδιος κατάλαβε.

 

 

*** Και τέλος, ρε τι χαμόγελο είχε ο άνθρωπος. Αν δει κάποιος μόνο τις φωτογραφίες, χωρίς να γνωρίζει το θέμα, θα έλεγε ότι παρουσιάζει μια σούπερ ανάπτυξη που έφερε στη χώρα. Καμία συναίσθηση. Καμία επαφή. Καμία αντίληψη.

Να έχει συμβεί η μεγαλύτερη πύρινη καταστροφή όλων των εποχών στη χώρα.

Να έχουν καεί άπειρα στρέμματα δάσους και ζώων.

Να έχουν χαθεί δεκάδες ή εκατοντάδες, δεν ξέρω, σπίτια.

Να έχουν χαθεί περιουσίες.

Να έχουν καταστραφεί επαγγελματικά εκατοντάδες άνθρωποι.

Και εσύ να είσαι ανέμελος και χαμογελαστός;

Αυτή δεν ήταν εικόνα πρωθυπουργού, ήταν εικόνα υπαλλήλου υποδοχής.

Ήρεμος και χαμογελαστός.

*** Κανά μπάνιο κάνετε ή όλα τα έκανε ο πρωθυπουργός μας;

Η Ντάμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter