Το χατ-τρικ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στη Λειψία

Με 5-0 κέρδισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη Λειψία σε ματς του Champions League. Το μεγάλο σκορ ωστόσο δεν ήταν το highlight της βραδιάς. Μέχρι και το 63ο λεπτό της αναμέτρησης το σκορ ήταν 1-0 (γκολ του Γκρίνγουντ) για την αγγλική ομάδα και τότε μπήκε στο παιχνίδι με αλλαγή ο Μάρκους Ράσφορντ.

Μέσα σε 18 λεπτά ο Ράσφορντ πέτυχε χατ-τρικ σημειώνοντας 3 γκολ για τη Γιουνάιτεντ. Ο Άγγλος επιθετικός σημείωσε γκολ στο 74’, στο 78’ και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, και έγινε ο δεύτερος παίκτης που το πετυχαίνει, χωρίς να έχει ξεκινήσει ως βασικός, μετά τον προπονητή του Όλε Σόλσκιερ που κατάφερε το ίδιο το 1999. Εν τω μεταξύ, στο 85’ ο Μαρσιάλ είχε κερδίσει πέναλτι, σημειώνοντας ακόμη ένα γκολ για τη Μάντσεστερ.

Ο Ράσφορντ έχει σημειώσει 4 γκολ στο φετινό Champions League, ενώ συνολικά έχει 19 γκολ σε 20 εμφανίσεις. Το μέλλον προμηνύεται εξαιρετικό για τον 23χρονο επιθετικό, εάν καταφέρει και διατηρήσει τα στατιστικά του.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αυτή τη στιγμή πρώτη στον 8ο όμιλο του Champions League, έχοντας σημειώσει 2 νίκες απέναντι στη Λειψία και την Παρί Σεν Ζερμέν ενώ έχει δεχθεί και μία ήττα από την ουραγό του ομίλου, την Μπασακσεχίρ. Η Λειψία μετράει κι αυτή 2 νίκες και 1 ήττα, όμως η διαφορά του σκορ στο μεταξύ τους παιχνίδι δίνει προβάδισμα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στον επόμενο αγώνα του ομίλου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίσει την Μπασακσεχίρ σε αγγλικό έδαφος, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν θα υποδεχθεί τη Λειψία στο Παρίσι. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παρί δείχνει ως φαβορί για τη νίκη το στοίχημα Champions League της bwin [1] [2] για την επόμενη αγωνιστική της διοργάνωσης. Μάχη για τη 2η θέση φαίνεται ότι θα δώσουν Παρί Σεν Ζερμέν και Λειψία, ενώ δύσκολα θα φύγει από τη 1η θέση η Γιουνάιτεντ, ειδικά μετά από τη μεγάλη νίκη απέναντι στη γερμανική ομάδα.

Παρότι στο αγγλικό πρωτάθλημα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην 14η θέση με 3 νίκες, 3 ήττες και μία ισοπαλία, στο Champions League όπως όλα δείχνουν θα πάρει την πρόκριση για τους «16». Στους υπόλοιπους 7 ομίλους, πρώτες σε βαθμολογία είναι οι: Μπάγερν, Γκλάντμπαχ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Ντόρτμουντ και Μπαρτσελόνα.

Οι αγώνες των ομίλων για την πρόκριση στους «16» τελειώνουν στις 9 Δεκεμβρίου και μέχρι τότε απομένουν 3 αγωνιστικές για την τελική κατάταξη των ομάδων. Μέχρι στιγμής, σε αυτή τη φάση του Champions League αήττητες παραμένουν οι Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα.