Το ξεγύμνωμα των «σερίφηδων» του διαδικτύου

Το ξεγύμνωμα των «σερίφηδων» του διαδικτύου

Τον τρόπο λειτουργίας της ιστοσελίδας ellinikahoaxes.gr οι συντάκτες της οποίας εμφανίζονται ως σερίφηδες του διαδικτύου ελέγχοντας δήθεν την αξιοπιστία μέσων ενημέρωσης, καταδεικνύει η σχέση της με τον ιστότοπο ptisidiastima.gr.

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος, ο οποίος ανήκει σε εταιρεία συνεργάτη των ellinikahoaxes.gr, ασχολείται με ζητήματα Άμυνας και εμφανίζεται να σχετίζεται με τους «ελεγκτές» του διαδικτύου σε βαθμό που συχνά αναδημοσιεύουν και ρεπορτάζ του. Είναι μάλιστα τέτοια η σχέση τους που τα ellinikahoxes.gr φτάνουν στο σημείο να διαψεύσουν ακόμη και τουρκικά δημοσιεύματα, ακριβώς για να στηρίξουν τη θέση της σελίδας ptisidiastima.gr.

Ενδιαφέρον είναι ότι ο επικεφαλής του ptisidiastima.gr και εξωτερικός συνεργάτης των ellinikahoaxes.gr Φαίδων Καραϊωσηφίδης υπογράφει στο τέλος του 2019 άρθρο καταγγέλλοντας τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού ότι κακώς διέψευσε είδηση του ptisidiastima.gr το οποίο επικαλείται συγκεκριμένες πηγές. Ασφαλώς ο συντάκτης και συνεργάτης του ellinikahoaxes.gr έχει δίκιο. Είναι άλλωστε τακτική όχι σπάνια να διαψεύδουν οι αρμόδιοι ειδήσεις που δεν επιθυμούν να διαρρεύσουν. Στο πλαίσιο αυτό ο συντάκτης του εν λόγω άρθρου, ορθώς επιμένει στην αλήθεια του ρεπορτάζ του εκθέτοντας σε έναν βαθμό τον ίδιο τον Αρχηγό του Ναυτικού. Το πρόβλημα βεβαίως είναι ότι όπως αποδεικνύεται οι συνεργάτες των ellinikahoaxes.gr λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε προεκλογική περίοδο και μάλιστα σε εποχή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρούσε –όπως άλλωστε και σήμερα- να αποδομήσει και να απαξιώσει το Documento, τα ellinikahoaxes.gr σε δημοσίευμά τους με την υπογραφή του Θάνου Σιτίστα, διαψευδόταν πραγματική είδηση του documentonews.gr. Οι «σερίφηδες» του διαδικτύου χαρακτήριζαν τότε ψευδή την είδηση περί αμερικανικού αεροπλανοφόρου το οποίο θα κατέφθανε στη Σούδα, χωρίς να γνωρίζουν την πραγματικότητα και κυρίως χωρίς να έχουν την παραμικρή πληροφόρηση για το θέμα. Αποκάλυπταν έτσι τη δημοσιογραφική ένδειά τους και την παντελή άγνοιά τους για το τι σημαίνει ρεπορτάζ, πληροφορία και έρευνα.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύπτουμε με αποδείξεις την πρωτοφανή αθλιότητα των «Ellinika Hoaxes» κατά του Documento – Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη

Τα ellinikahoaxes.gr, υποστήριζαν τότε και μάλιστα έκαναν και σχετική αναφορά στο Facebook, ότι ήταν δήθεν ψευδής η πληροφορία που μετέδωσε το documentonews.gr στις 7 Μαΐου ότι δόθηκε εντολή στο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο ‘’Αβραάμ Λίνκολν’’ να αποπλεύσει από την Κροατία μαζί με τα 6 αντιτορπιλικά συνοδείας του με προορισμό τη βάση της Σούδας στην Κρήτη. Στην πραγματικότητα βέβαια, η μόνη ψευδής είδηση ήταν εκείνη που μετέδιδαν εκείνοι. Οι υπεύθυνοι των ellikaoaxes.gr προφανώς δεν αναγνώριζαν στο documentonews.gr το δικαίωμα να επιμένει στην αλήθεια του ρεπορτάζ του και φρόντισαν για λόγους που ίδιοι γνωρίζουν να αμφισβητούν ακόμη και τις πηγές μας. Ευτυχώς τουλάχιστον επιτρέπουν στους συνεργάτες να δημοσιογραφούν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter