Το ξέπλυμα του φασισμού: Αυτή την Κυριακή στο Documento (Video)

Το ξέπλυμα του φασισμού: Αυτή την Κυριακή στο Documento (Video)

Οι δωσίλογοι ξανάρχονται. Επιχείρηση αναθεώρησης της Ιστορίας για να ξεπλυθεί η ακροδεξιά.

Απόγονοι στρατηγού της κατοχικής Ελλάδας κάνουν αγωγές παραχαράσσοντας τα ιστορικά γεγονότα. Συστηματική προσπάθεια απενεχοποίησης του φασισμού ώστε να εμφανιστεί ως πατριωτική πολιτική οπτική.

Αλέξης Τσίπρας: Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα ετοιμάζει ο πρωθυπουργός. Αισιοδοξία στο κυβερνητικό στρατόπεδο για υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Και δεν πληρώνουν και απειλούν για τα κομματικά θαλασσοδάνεια.

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Του Κουτρούλη ο γάμος στη ΝΔ Θεσσαλονίκης

– ΠΟΤΑΜΙ: Προς άγραν υποψηφίων με σουρεαλιστικές ερωτήσεις

– Η Μαρέβα Αντουανέτα με την υπογραφή του Ι.Σ.ΚΑΡΙΩΤΗΣ

Και αυτή την Κυριακή υπάρχει Documento

Δείτε το βίντεο: 

Αυτή την Κυριακή με το Documento

Οι 9 χρονιές που τελειώνουν σε 9 και άλλαξαν τον κόσμο, στο Docville

Καλώς ήρθες 2019. Χρονιές ανατροπών, ρήξεων, εξεγέρσεων, ιστορικών αναστροφών. Χρονιές που το τελικό τους ψηφίο είναι το εννιά.

  • Ο Γιώργος Μεράντζας μιλάει στον Παναγιώτη Φρούντζο για τις αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής με ειδική αναφορά στην Ηπειρο, την Αριστερά και τη συντροφιά της μουσικής.
  • Ο συγγραφέας του βιβλίου «Ηπειρώτικο μοιρολόι» Κρίστοφερ Κινγκ ευχαρίστως θα αντάλλαζε τη ζωή του στην Αμερική με τη ζωή στην Ηπειρο («ακόμη και αν ζω φτωχικά τρώγοντας φασόλια κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής μου») όπως λέει χαρακτηριστικά στην Εμυ Ντούρου.

  • Οι πιο αναμενόμενες ταινίες της νέας χρονιάς, από τα οσκαρικά φαβορί μέχρι τα επερχόμενα μπλόκμπαστερ που θα σπάσουν ταμεία, σε ένα αναλυτικό αφιέρωμα που επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

  • Ένα μουσικό σχήμα τριών Ελληνίδων, το Sinafi Trio, χαλάει κόσμο στη σύγχρονη μουσική σκηνή της Κωνσταντινούπολης. Στη συνέντευξη τους στην Μαρίνα Αγγελάκη οι Ασινέθ Φωτεινή Κοκκάλα, Μαρίνα Λιόντου Mohamend και Eλενα Μουδίρη Χασιώτου εξηγούν τα μυστικά της επιτυχίας τους.
  • Ο κοσμογυρισμένος δημοσιογράφος Νίκος Παπαδογιάννης γράφει για αλλοτινές Πρωτοχρονιές, είτε σε κάποια εξωτική αμμουδιά, με πολύχρωμο κοκτέιλ στα χέρια και αλάτι στο κορμί είτε στα χιονισμένα βουνά της Ευρώπης, με ζεστό κρασί και παγωμένη μύτη.
  • Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Λακόπουλος με αφορμή το νέο βιβλίο του «Η σκηνοθεσία του δημόσιου προσώπου. Εγχειρίδιο για πολιτικούς και πολιτευόμενους» μιλάει στην Εμυ Ντούρου για τους όρους της πολιτικής επικοινωνίας.
  • Πρωτοχρονιά από το Πακιστάν στο Σύνταγμα. H ιστορία του Saki Jutt είναι ένα δυνατό μάθημα ζωής με εικόνες και μνήμες από τις γιορτές στο Πακιστάν όπως τις διηγείται στην Ηλέκτρα Ζαργάνη. 

Αυτή την Κυριακή με το Documento

Τα στιγμιότυπα του 2018 – Μια χρονιά σε εικόνες στο HotDoc

Μια διαφορετική ανασκόπηση επέλεξε για τη χρονιά που φεύγει το HotDoc, το τελευταίο του 2018.

Μια ανασκόπηση-ξεφύλλισμα της συλλογικής μας μνήμης. Μια προσπάθεια ανασύνθεσής της μέσα από στιγμιότυπα που σημάδεψαν και καθόρισαν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Μέσα από τη ματιά Ελλήνων και ξένων φωτορεπόρτερ οι θρίαμβοι, οι τραγωδίες, οι αποχαιρετισμοί.

Μια μοναδική προσφορά την Κυριακή με το Documento

Τα Αιρετικά Νο 6. 10+6 ερωτήματα για τον Ιησού Χριστό. Μυθική κατασκευή ή ιστορικό πρόσωπο (Video)

Ο 6ος τόμος των Αιρετικών. 10+6 ερωτήματα για τον Ιησού Χριστό. Μυθική κατασκευή ή ιστορικό πρόσωπο;

  • «Πίστευε και μη ερεύνα» ή «ερευνάτε τας γραφάς»;

Τα ανιστόρητα κατασκευασμένα θέσφατα του χριστιανικού ιερατείου στο μικροσκόπιο της ιστορικής/επιστημονικής έρευνας

  • Τα ευαγγελικά… κλοπιράιτ

Η παρθενογένεση, οι αρχαίες τελετές με το αίμα, το κρασί και το νερό, ο παράδεισος, η ψυχοστασία, οι απομιμήσεις των ομηρικών επών και τα κοινά αρχετυπικά πρότυπα με πολύ προγενέστερες θεότητες (Διόνυσος/Βάκχος, Αδωνις, Ωρος, Μίθρας, Κρίσνα, Βούδας, κ.ά.) από την Ελληνική, Μεσογειακή και Ασιατική θρησκευτική μυθολογία

  • Η αχαρτογράφητη Ναζαρέτ

Ανύπαρκτη σε προευαγγελικές πηγές η πόλη με τον Ναό της Σύλληψης του Ιησού

  • Η αδελφότητα των Εσσαίων

Η ασκητική σέχτα ευσεβών Ιουδαίων και οι χριστιανικές δοξασίες για τον Μεσσία

  • Η αγυρτεία με τα «ιερά κειμήλια»

Μύθοι και επιστημονικές αλήθειες γύρω από τα λογής αντικείμενα (Σινδόνη, Σουδάριο, Αγιο Δισκοπότηρο, Ακάνθινο Στεφάνι, Λόγχη, Τίμιος Σταυρός, Χιτώνας, Καρφιά, κ.ά.) που σχετίζονται με τη ζωή του Χριστού

  • Ο αντισκοταδιστής Κοραής

Ο εκ των πατέρων του νεοελληνικού διαφωτισμού για τον σκοταδισμό και το όνειδος με το «θαύμα» περί του «αγίου φωτός»

  • Οι εξωχριστιανικές αναφορές

Οι (αντιφατικές) ευαγγελικές αφηγήσεις για το πρόσωπο και τη δράση του Ιησού δεν τεκμηριώνονται από τους ιστορικούς της εποχής (Ιώσηπος, Πλίνιος, Τάκιτος, Σουητώνιος, Θάλλος)

  • Ο Ιησούς απέναντι στον Παύλο

Η θεωρία της (ανίερης) ταυτοπροσωπίας του Ιησού με τον λεγόμενο Απόστολο των Εθνών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter