Το ξέπλυμα, του ξεπλύματος

Το ξέπλυμα, του ξεπλύματος

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι έχει εγκρίνει 18 αιτήσεις ξένων εκατομμυριούχων που ζήτησαν να έχουν φορολογική έδρα τους την Ελλάδα.

Και ζητάει να έρθουν κι άλλοι, βάζοντας ως μοναδικούς όρους να φέρουν με οποιονδήποτε τρόπο 500.000 ευρώ στη χώρα μας και να πληρώνουν 100.000 ευρώ τον χρόνο ως φόρο. 

Για τους έχοντες γνώση της λειτουργίας της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας το μοντέλο αυτό δεν διαφέρει σε τίποτε από τις χώρεςφορολογικούς παραδείσους που έχουν μπει στο στόχαστρο των ισχυρών κρατών του πλανήτη. Γιατί αυτό σημαίνει το ηπιότερο φορολογικό καθεστώς σε ξένους υπηκόους αδιαφορώντας για τους Ελληνες πολίτες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιθυμεί να κάνει τη χώρα φορολογικό παράδεισο για ξένους υπηκόους, οι οποίοι θα φέρνουν τη σχεδόν πάντα με αδιαφανείς διαδικασίες αποκτηθείσα περιουσία τους στην Ελλάδα για να την κρύψουν. 

Προσπαθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει την Ελλάδα πλυντήριο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος χωρίς ουδεμία αναφορά σε προϋποθέσεις για παραγωγικές επενδύσεις που τόσο επαίρεται ότι θα φέρει. Αλλά δεν ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό και τους «άριστους» υπουργούς του να υπάρχουν παραγωγικές επενδύσεις. 

Είναι φανερό ότι το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι οι παρασιτικές οικονομικές δραστηριότητες που φέρνουν μαύρο χρήμα σε όσους μετέχουν στο «παιχνίδι». Με τον νόμο αυτό και την επέκτασή του, που είναι η χορήγηση ιθαγένειας σε εύπορους αλλοδαπούς επενδυτές, η νέα Δεξιά του Μητσοτάκη προσπαθεί να δημιουργήσει μια παρασιτική οικονομία, όπως ξέρει πολύ καλά να δημιουργεί, από την οποία θα βγαίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. 

Και τα πολυταϊσμένα από αυτή ΜΜΕ που κολυμπούν στην ίδια δεξαμενή υμνούν και δοξάζουν αποκοιμίζοντας τον λαό. 

Εως πότε όμως;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter