Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Το ξέσπασμα του Νίκου Ορφανού στο facebook

Ο ηθοποιός και πρώην βουλευτής είναι ένας από τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τα μέτρα με τα μπλοκάκια. Σήμερα έγραψε την εμπειρία του στο facebook.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός έγραψε:

«Σήμερα έκλεισα το μπλοκάκι μου. Μετά από 25 χρόνια, ενεργούς καλλιτεχνικής δραστηριότητας, πέρα από το θέατρο, το καθυστέρησα δυο χρόνια, αλλά πλέον δεν αξίζει να εργάζεσαι.

Η ηθοποιία προστίθεται στα αποδεκατισμένα επαγγέλματα πια. Καθίσταται ένα χόμπι, μια παρεμπιπτόντως απασχόληση. Θα συνεχίσω φυσικά να βρίσκομαι στο θέατρο, αλλά το μπλοκάκι σου έδινε μια πιο ελευθεριακή ευελιξία.

Πλέον κάθε τι που εμπεριέχει το χαρακτηρισμό “ελεύθερος” θα βρίσκεται υπό διωγμό. Από επαγγελματίες έως συνειδήσεις.

Δε νιώθω λύπη, που θα είμαι πια μόνο υπάλληλος εδώ κι εκεί. Που κάθε καρυδιάς καρύδι γίνεται θεατρικό αφεντικό. Λυπάμαι που κάθε πέρσι και καλύτερα. Εγώ θα αντέξω. Μια ζωή κομάντο εδώ κι εκεί ήμουνα. Λυπάμαι τους μαθημένους στη σταθερότητα. Πάμε για άλλα. Λάθρα βιώντες πια».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.