Το χρέος, ο κ. Σημίτης και το 2019

Το χρέος, ο κ. Σημίτης και το 2019

Προτού καν εκπνεύσει ο παλιός ο χρόνος, ο εκ των θεωρούμενων «μόνιμων» και μη «περιστασιακών» ιδιοκτητών της χώρας πάλαι ποτέ πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έσπευσε να προφητεύσει –δίκην Κασσάνδρας– ότι το 2019 η χώρα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές. 

Πράγμα που θα σημάνει επιστροφή στα μνημόνια και τέλος των όσων ισχυρίζεται η κυβέρνηση της Αριστεράς. Με αυτά τα «καλά λόγια» στο στόμα ευχήθηκε ουσιαστικά ο κατ’ ευφημισμόν εκσυγχρονιστής στους Ελληνες «Χειρότερο το 2019».

Ισως χρειάζεται να θυμίσουμε ότι ο εκσυγχρονισμός του κ. Σημίτη υπήρξε ιδιαίτερα… ακριβός και συνετέλεσε και αυτός στη δημιουργία του υπέρογκου χρέους. Επί των ημερών του η χώρα δανειζόταν αφειδώς χάρη στα κολπάκια της Goldman Sachs για να πληρώνει τις οδοποιίες των «εθνικών κατασκευαστών» πέντε φορές ακριβότερα απ’ ό,τι κόστιζαν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δανειζόταν συνεχώς και ακαταπαύστως για τη χρηματοδότηση ενός τεράστιου εξοπλιστικού προγράμματος που αποτέλεσε όχημα πλουτισμού για τους Τσοχατζόπουλους και τους Παπαντωνίου.

Με δανεικά πληρωνόταν και η Siemens του Χριστοφοράκου, έτσι για να θυμηθούμε τους βασικούς άξονες του εκσυγχρονισμού που σε θεσμικό επίπεδο περιλάμβανε και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο κ. Σημίτης θα διαψευστεί πολύ γρήγορα. Μέσα στον Γενάρη. Το παρακείμενο ρεπορτάζ επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Τα όσα όμως υποστήριξε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο «Βήμα» του κ. Μαρινάκη φαίνεται ότι άλλη στόχευση έχουν. Και οι αναπόφευκτες πολιτικές ωσμώσεις που θα συντελεστούν –εκλογές γαρ– θα το αποδείξουν.

Καλή χρονιά σε όλους!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter