Το χρονικό της σύγκρουσης Πολάκη – Χατζηνικολάου

Το χρονικό της σύγκρουσης Πολάκη – Χατζηνικολάου

Σκληρή αντιπαράθεση χωρίς τέλος ανάμεσα στον βουλευτή και τον εκδότη μέσα από τα σόσιαλ

Μετωπική είναι η σύγκρουση μεταξύ Παύλου Πολάκη και Νίκου Χατζηνικολάου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κατάσταση μύριζε μπαρούτι απ’ όταν ο εκδότης της «Real» επέκρινε το περιεχόμενο της επιστολής που προώθησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός στην Πολιτική Γραμματεία και την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας το ζήτημα που είχε προκύψει με αφορμή αναρτήσεις του.

«Ο Πολάκης ζήτησε συγνώμη ΜΟΝΟ από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για να ξαναμπεί στο ψηφοδέλτιο και να μη χάσει τη βουλευτική ασυλία. Ξέρει ότι έρχονται μηνύσεις και αγωγές για την άθλια στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστών που διέπραξε και την οποία επαναλαμβάνει στην επιστολή του» σημείωσε στο Twitter ο Ν. Χατζηνικολάου, με τον Π. Πολάκη να απαντά: «Περιμένω. ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ! Ζητήστε συγγνώμη από τον λαό για αυτά που κάνετε 13 χρόνια ως “δημοσιογράφοι” και μετά τα ξαναλέμε…».

Ολο το πινγκ πονγκ των αναρτήσεων

Ακολούθησαν τρεις απανωτές αναρτήσεις τού μέχρι πρότινος τομεάρχη Διαφάνειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του παρουσιαστή και εκδότη. Την Τετάρτη ο Σφακιανός έριξε την πρώτη «μπαλοθιά» σε Facebook και Twitter, καλώντας τον Ν. Χατζηνικολάου να απαντήσει δημόσια για τα «αρρύθμιστα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 32.540.044,50 ευρώ προς Εφορία και ΕΦΚΑ». Προχώρησε δε σε εκτενή περιγραφή ανά εταιρεία συμφερόντων του εκδότη:

• «Η εταιρεία REAL MEDIA ΑΕ: 14.903.032,77 ευρώ στην Εφορία και 5.007.069 ευρώ στον ΕΦΚΑ

• Η εταιρεία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΛΗΘΙΝΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Α.Ε: 10.468.726,84 ευρώ στην Εφορία

• Η εταιρεία REAL PRESS Α.Ε: 1.595.420,32 ευρώ στην Εφορία

• Η εταιρεία ΕΝΙΚΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ: 565.795,57 ευρώ στον ΕΦΚΑ».

«Την απάντησή σου δεν την περιμένω εγώ, γιατί εδώ δεν πρόκειται για κάποια προσωπική “βεντέτα”. Την περιμένει με αγωνία η κοινωνία που στενάζει υπό το βάρος ασήκωτων χρεών και δανείων!» κατέληγε.

Ο Ν. Χατζηνικολάου σήκωσε το γάντι και προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη. «Η απάντηση μου στον Πολάκη και στη νέα συκοφαντική επίθεσή του: “Τα χρέη των εταιρειών στις οποίες αναφέρεστε είναι ρυθμισμένα και εξοφλούνται κανονικά. Για άλλη μια φορά επιτίθεστε εναντίον μου με συκοφαντίες και ψέματα. Θλιβερό. Ενημερωθείτε και σταματήστε τη λάσπη”. Εννοείται ότι οι εταιρείες τις οποίες συκοφάντησε ο πρώην υπουργός θα προσφύγουν εναντίον του στη δικαιοσύνη» ήταν η απάντησή του, ενώ ύστερα από σχετική ερώτηση απάντησε πως έχει προβεί σε «κατά νόμο ρύθμιση με τον εξωδικαστικό».

Το πρώτο επεισόδιο ανάμεσά τους έληξε με τον Π. Πολάκη να τον προκαλεί να καταθέσει μήνυση, υποστηρίζοντας ότι «εξωδικαστικός γίνεται σε χρέη μέχρι 1,5 εκατομμύριο ευρώ! Θα έχουμε γλέντια τρικούβερτα».

Τα πέντε ερωτήματα

Την επομένη ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε ζητώντας από τον εκδότη να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι εταιρικές οφειλές είναι ρυθμισμένες και εξυπηρετούμενες. Επ’ αυτού έθεσε πέντε συγκεκριμένα ερωτήματα:

«1. Μεγάλο τμήμα από τα χρέη προς το Δημόσιο αφορά σε ΦΠΑ; Δηλαδή, εισέπρατταν οι εταιρείες σου τον αναλογούντα ΦΠΑ και δεν τον απέδιδαν στο κράτος;

2. Ισχυρίζεσαι ότι τα χρέη είναι ρυθμισμένα μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. Πότε έγιναν οι αιτήσεις (αν έγιναν) και πότε εγκρίθηκαν (αν εγκρίθηκαν); Με βάση ποιον νόμο και για ποιο ποσό;

3. Διαθέτουν οι εταιρείες σου ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα; Πώς εισπράττουν κρατική διαφήμιση;

4. Πώς εξακολουθούν να λειτουργούν οι εταιρείες σου με τέτοια ετήσια οικονομικά αποτελέσματα και με τόσες διαδοχικές ζημιογόνες χρήσεις;

5. Τα τραπεζικά δάνεια των εταιρειών σου έχουν υποστεί “κούρεμα”; Κι αν ναι, σε τι ποσοστό;».

«Θα πληρώσεις ακριβά»

Δεν άργησε να έρθει η νέα απάντηση του Ν. Χατζηνικολάου, ο οποίος αποκάλεσε ψευδή όλα τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Π. Πολάκης, χαρακτηρίζοντάς τον «άθλιο συκοφάντη» και προειδοποιώντας τον πως «θα πληρώσει ακριβά». Αναλυτικά η ανάρτηση στο Twitter: «Θλιβερέ Πολάκη όλα τα στοιχεία που έδωσες είναι ψευδή! ΟΛΑ. Και θα λογοδοτήσεις στη δικαιοσύνη. Και οι αριθμοί ψεύτικοι και οι οφειλές ρυθμισμένες και εξυπηρετούμενες! Είσαι άθλιος συκοφάντης! Ερχονται την επόμενη εβδομάδα αγωγές. Θα πληρώσεις ακριβά τις αθλιότητες που κάνεις».

«Ανάρτηση τρίτη και φαρμακερή»

Την Πέμπτη εκτυλίχθηκε και το τρίτο σκέλος της μονομαχίας στην αρένα των social media. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός προχώρησε στην τελευταία ανάρτηση εγκαλώντας τον παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Αnt1 πως το 2020 «κατόρθωσε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες να πετύχει την εξάλειψη και ολοσχερή διαγραφή της υποθήκης που είχε επιβληθεί στο σπίτι του το 2017» για χρέη της εταιρείας Real FM AE ύψους 3.629.805 ευρώ. «Προφανώς, αυτή τη “βοήθεια στην επιχειρηματικότητα” εννοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και την εξασφάλισε με “ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ” διατάξεις βολεύοντας φίλους και συνοδοιπόρους του…» συμπλήρωσε υπαινικτικά ο Π. Πολάκης και περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο εκδότης έκανε χρήση των διατάξεων του ν. 4646/2019.

«Από τις διατάξεις του ν. 4646/2019 αυτοί που επωφελούνταν, ήταν όσοι είχαν διατελέσει “μη εκτελεστικοί” πρόεδροι σε εταιρείες που όφειλαν στο Δημόσιο» υποστήριξε, εξηγώντας ότι στις 22.1.2020 ο Ν. Χατζηνικολάου κατέθεσε αίτηση στην ΑΑΔΕ για την εξάλειψη και διαγραφή της υποθήκης που είχε μπει στο σπίτι του το 2017.

«Μόλις έξι μέρες μετά, δηλαδή με αστραπιαία ταχύτητα, η ΑΑΔΕ έκανε δεκτή την αίτηση του Ν. Χατζηνικολάου, εντέλλοντας τον προϊστάμενο της επιχειρησιακής μονάδας είσπραξης να εμφανισθεί ενώπιον συμβολαιογράφου και να συναινέσει στη διαγραφή της υποθήκης επί του ακινήτου του, όπερ και έγινε με τη σύνταξη της υπ’ αριθ. 1619/9.3.2020 πράξης εξάλειψης υποθήκης» κατέληξε.

Προφανώς έπεται συνέχεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter