Το χρονικό του μακελειού στη Γλυφάδα: Άφησε τελευταία την ιδιοκτήτρια – «Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω»

Το χρονικό του μακελειού στη Γλυφάδα: Άφησε τελευταία την ιδιοκτήτρια – «Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω»

Συγκλονίζουν τα όσα εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, όταν 76χρονος με καταγωγή από την Αίγυπτο και πρώην εργαζόμενος εισέβαλλε στο κτήριο και άνοιξε πυρ κατά ανωτάτων στελεχών της εταιρείας και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Λίγα λεπτά μετά τις 10:00 το πρωί ο Αιγύπτιος δράστης έφτασε στη Γλυφάδα με το ασημί τζιπ του. Αφού κατάφερε να περάσει από την είσοδο της ναυτιλιακής εταιρείας με την μαγνητική κάρτα που διέθετε κατευθύνεται στο υπόγειο πάρκινγκ του κτηρίου στη συμβολή των οδών Φλέμινγκ και Αρτεμισίου.

Στη συνέχεια, βάζει την καραμπίνα σε μία σακούλα και κατευθύνεται προς τον ημιώροφο. Εκεί συναντά έναν συνάδελφό του, ο οποίος έκπληκτος τον ρώτησε τι κάνει εκεί με τον δράστη σύμφωνα με πληροφορίες να του λέει: «Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Τώρα θα δεις τι θα πάθουν. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω».

Ο ίδιος βρέθηκε στον ημιώροφο όπου και σκότωσε τον Αντώνη Βλασσάκη, μεγαλοστέλεχος της εταιρείας και γαμπρό της Μαρίας Καρνέση. Ο καπετάνιος Ηλίας Κουκουλάρης στην προσπάθειά του να βοηθήσει, μπήκε στη μέση και δευτερόλεπτα αργότερα έπεσε νεκρός από τα πυρά του 76χρονου.

Έπειτα, συνέχισε προς τον δεύτερο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο της ιδιοκτήτριας της ναυτιλιακής, Μαρίας Καρνέση. Σύμφωνα με πληροφορίες η πόρτα του γραφείου ήταν κλειδωμένη. Έτσι ο δράστης πυροβόλησε την πόρτα, εισέβαλε στο γραφείο και πυροβόλησε εξ επαφής τη γυναίκα στο κεφάλι.

Αφού εκτέλεσε τρεις ανθρώπους, κατευθύνθηκε και πάλι στο υπόγειο όπου και έδωσε τέλος στη ζωή του. Οι αστυνομικοί τον βρήκαν πεσμένο δίπλα στην καραμπίνα με την οποία αυτοκτόνησε.

Δυο γυναίκες κρύφτηκαν στις τουαλέτες

Ακούγοντας τους τρεις πυροβολισμούς οι περίπου 30 εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο κτήριο έτρεχαν αλλόφρονες για να ξεφύγουν από τον Αιγύπτιο. Δυο γυναίκες εργαζόμενες της ναυτιλιακής, πάνω στον πανικό τους κρύβονται στις τουαλέτες ελπίζοντας ότι δεν θα τους βρει ο θάνατος.

«Ηθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά»

Οι υπάλληλοι της εταιρείας περιγράφουν τη στιγμή που ο 70χρονος μπήκε στα γραφεία της ναυτιλιακής και επιτέθηκε «στα αφεντικά», όπως αναφέρουν.

«Δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλο από εμάς. Μόνο τα αφεντικά. Πυροβόλησε τα δύο αφεντικά και έναν υπάλληλο. Μπήκε με μια κοντόκαννη καραμπίνα επαναληπτική και ένα revolver. Ημουν στον όροφό μου, είχα κρυφτεί κάτω από το γραφείο μου μέχρι να μπουν οι αστυνομικοί και να μας βγάλουν όλους έξω» ανέφερε υπάλληλος της εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα: Μακελειό στη Γλυφάδα: Σοκάρουν οι μαρτυρίες – «Ηθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά» (Video)

Ποιος ήταν ο 76χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνάδελφοι του, τον φώναζαν «Άρη» αλλά κατά πληροφορίες το πραγματικό του όνομα ήταν Ελ Μπουράι, ήταν πρώην εργαζόμενος της εταιρείας που είχε απολυθεί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ήταν για χρόνια επιστάτης στο σπίτι της οικογένειας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε, 70χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Ακολούθως, ο 70χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.»

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Δείτε επίσης:

Μακελειό στη Γλυφάδα: Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους και ο δράστης (Photos)

Μακελειό στη Γλυφάδα: Σοκάρουν οι μαρτυρίες – «Ηθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά» (Video)

Θρίλερ σε ναυτιλιακή στη Γλυφάδα: Αναφορές για τουλάχιστον έναν νεκρό – Ταμπουρωμένος ο δράστης (Photos)

Λιβύη: «Κατηγορώ» για Φλώρο και τέσσερις στρατηγούς

Έγκλημα στα Τέμπη: Νίπτει τας χείρας της η Hellenic Train για τα εκρηκτικά υγρά και αέρια

Απίστευτη καταγγελία πατέρα νεκρού στα Τέμπη: Η Εισαγγελέας του Α.Π. είπε «πώς κάνετε έτσι, είναι ένα μικρό ηθικό θέμα»

ΗΠΑ: Σε ΜΕΘ ο υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν – Τι συνέβη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter